افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
درخشش سحابی “میگو” در فضا
29 آبان 1400 - 22:44
شناسه : 13200

هابل به تازگی تصویری خیره‌ کننده از سحابی “میگو”(Prawn) ثبت کرده است.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، سحابی میگو که محل تولد ستارگان جدید است در صورت فلکی کژدم یا عقرب و در فاصله‌ی شش هزار سال نوری از زمین قرار دارد. اگرچه پهنای این سحابی ۲۵۰ سال نوری است و فضایی چهار برابر ماه کامل را اشغال می‌کند اما طول موج نوری که از آن منتشر می‌شود برای چشم انسان قابل رویت نیست و نور آن بسیار کم است.

با این حال تلسکوپ فضایی هابل بخش کوچکی از آن را در نور مرئی و نور مادون قرمز نشان می‌دهد و جزئیات بی‌نظیر ساختار آن از جمله مناطق روشن گازهای درخشان را به تصویر می‌کشد.

درخشش سحابی "میگو" در فضا

سحابی میگو که با نام سحابی “IC ۴۶۲۸” نیز شناخته می‌شود یک سحابی گسیلشی است. گازهای سحابی‌های گسیلشی توسط تابش ستاره‌های مجاور یونیزه می‌شود. تابش این ستاره‌های بزرگ باعث از دست رفتن اتم‌های هیدروژن سحابی می‌شود. اتم‌های هیدروژن که از سطوح بالا انرژی به سطوح پایین انرژی می‌آیند، انرژی خود را به صورت نور مرئی منتشر می‌کنند و باعث درخشش سحابی می‌شوند. در این تصویر رنگ قرمز نشان‌ دهنده‌ی انتشار آهن یونیزه شده است.  

این تصویر به عنوان بخشی از برنامه جستجوی پیش‌ستاره‌های بزرگ و متوسط یا ستاره‌های جدید ثبت شده است. ستاره‌شناسان از حسگر مادون قرمز دوربین میدان باز ۳ هابل استفاده کردند تا هیدروژن یونیزه شده توسط پیش‌ستاره‌ها و سایر ویژگی‌ها را ثبت کنند.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷