دکتر مصطفی بهره مند در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر لزوم توجه به سلامت قلب گفت: بطور معمول افراد از ۳۰ سالگی به بعد در معرض بروز بیماری های قلبی هستند و نیاز است که از این سن به بعد حتما چکاپ سالانه در خصوص فاکتورهای اولیه خطر برای قلب از جمله فشار خون، چربی و قند خون انجام دهند.
وی افزود: چنانچه این فاکتورها نرمال باشد و افراد سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های قلبی نداشته و مشکل خاص قلبی ندارند، می توانند سالانه این چکاپ را تکرار کنند و نیازی نیست که نگران سلامت قلب خود باشند.
بهره مند گفت: اما در افرادی که دارای فاکتورهای خطر از جمله فشار خون هستند نیاز است که حتما به پزشک مراجعه شده و علت فشار خون آنها مورد بررسی قرار گیرد، چرا که برخی مشکلات قلبی موجب افزایش فشار خون افراد می شود.
بهره مند خاطرنشان کرد: در کنار این موارد، مشکلات قلبی دارای سه علامت شاخص هستند که اگر یک یا هر سه مورد این علائم در افراد مشاهده شود باید در سریعترین زمان ممکن به پزشک مربوطه مراجعه کند.
این متخصص قلب و عروق، تنگی نفس، احساس درد و ناراحتی در قفسه سینه را سه علامت خطرناک برای بروز بیماری های قلبی دانست و افزود: متاسفانه برخی افراد این علائم را با استدلال های مختلفی توجیه کرده و دیر به پزشک مراجعه می کنند و همین امر موجب بروز سکته قلبی در آنها می شود.
بهره مند گفت: بطور مثال بیشتر افراد احساس درد و ناراحتی در قفسه سینه را تحمل کرده و آن را بی اهمیت می دانند، در صورتی که حتی کوچکترین احساس ناراحتی در قفسه سینه علامت مهم و خطرناکی است که باید به آن توجه شود.
این متخصص قلب و عروق گفت: همچنین برخی این احساس درد و ناراحتی در قفسه سینه را به ریه یا سوزش معده ربط می دهند که بسیار کار خطرناکی است و این درحالی است که تنها با مراجعه به پزشک و بررسی متخصص می توان در خصوص علت این مشکل نظر داد.
بهره مند با بیان اینکه در حال حاضر سن ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی به شدت پایین آمده گفت: در گذشته افراد مسن در معرض ابتلا به این بیماری ها قرار داشتند، اما امروز هر شخص بزرگسالی از جمله جوانان بالای ۲۰ سال هم به راحتی در معرض ابتلا به این بیماری ها قرار دارند.
این متخصص قلب و عروق گفت: در حال حاضر هیچ کس در حاشیه امن بیماری های قلبی و عروقی نیست و همه در معرض ابتلا به این بیماری ها قرار دارند، بنابراین باید نسبت به فاکتورهای خطر این بیماری ها از جمله فشار خون، مصرف سیگار، چاقی و اضافه وزن، قند خون و … هوشیار بوده و نسبت به رفع آنها اقدام کنند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه