بهزاد باباخانی در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه که امروز (۲۷ مهر) برگزار شد، توسعه گلخانهها را یکی از سه ماموریت اصلی جهاد کشاورزی دانست و افزود: حرکت به سمت کشت گلخانهای از چند جنبه حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه بهرهوری بالای کشت محصولات گلخانهای مهمترین دلیل برای توسعه گلخانهها است، اظهار کرد: کشت گلخانهای مصرف آب را یک ششم تا یک دهم کاهش میدهد و به علاوه میزان تولید آن حدود ۱۰ برابر کشت سنتی است.
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری از سوی دیگر اشتغالزایی هر یک هکتار گلخانه نیز هفت تا هشت برابر کشت سنتی است که مجموع این موارد باعث شده بهرهوری در بخش گلخانهها چندین برابر کشاورزی سنتی باشد.
باباخانی با اشاره به کمبودی که کرمانشاه در زمینه گلخانهها دارد، خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم با استانهای دیگر رقابت کنیم، باید به سمت گلخانههای بزرگ مقیاس ده ها و حتی چند صدهکتاری برویم.
وی جذب سرمایهگذاران برای توسعه گلخانهها را ضروری دانست و تاکید کرد: برای این منظور نیازمند فراهم کردن زیرساختها هستیم، اما متاسفانه هم اکنون زیرساختهای شهرکهای کشاورزی کرمانشاه چندان مناسب نیست.
ایرج بهرامی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه نیز با اشاره به عقب بودن کرمانشاه در زمینه کشت گلخانهای که عمدتا بواسطه دسترسی به اراضی حاصلخیز و آب کافی در سالیان گذشته رخ داده، تاکید کرد: در سالهای اخیر با شروع خشکسالیها، کشت گلخانهای نیز در کرمانشاه توسعه یافت.
وی ادامه داد: البته کرمانشاه سابقه خوبی در زمینه شهرکهای گلخانهای دارد، برای مثال شهرک گلخانهای قصرشیرین که ساخت آن به ۲۰ سال قبل برمیگردد و اکنون فعال است نمونه موفقی از گلخانه در کرمانشاه به شمار میرود.
بهرامی از مزایای کشت گلخانه ای هم یاد کرد که افزایش بهره وی، امنیت غذایی، صرفه جویی در منابع آب و خاک و اشتغالزایی بیشتر از جمله این موارد است.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه با اشاره به اینکه اکنون در جهان سه میلیون هکتار گلخانه داریم که ۲۱ هزار هکتار آن در ایران واقع شده، افزود: کرمانشاه نیز با داشتن ۱۷۰ هکتار، سهم هفت دهم درصدی از گلخانههای کشور را دارد.
به گفته بهرامی، از این ۱۷۰ هکتار حدود ۵۵ هکتار آن در مرحله تولید و ۱۱۶ هکتار در دست احداث است که از گلخانههای مهم در دست احداث میتوان به مجموع ۲۶ هکتاری اسلام آبادغرب (کوثر)، گلخانه ۲۲ هکتاری شرکت صنعت سبز ملیکا و سایبان باغ ۴۰ هکتاری مدرن درود فرامان اشاره کرد.
وی از صدور ۴۶۵ مورد مجوز برای گلخانههای استان خبر داد و با بیان اینکه تلاش شده انحراف گلخانهها به کمترین مقدار بررسد، گفت: خوشبختانه در شش ماه گذشته حتی یک مورد هم انحراف از صدور محوز نداشتیم.
رئیس نظام مهندسی کشاورزی کرمانشاه تعداد شاغلین کنونی گلخانههای استان را نیز ۶۰۰ نفر اعلام کرد.
بهرامی با اشاره به مهمترین موانع پیش روی توسعه گلخانه ها در کرمانشاه، اظهار کرد: اکنون بزرگترین مانع کمبود سرمایه گذار است، زیرا ایجاد یک گلخانه که کوچک مقیاس نبوده و صرفه اقتصادی داشته باشد بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد.
رمضان رویین تن مشاور کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز از مزایای کشت گلخانه ای یاد کرد و گفت: یک هکتار گلخانه معادل هزار هکتار کشت دیم سنتی گندم و جو اشتغالزایی و معادل ۱۵۰ تا ۲۰۰ هکتار کشت دیم درآمد دارد.
وی افزود: با توجه به محدودیتی که در دسترسی به منابع آبی داریم، حرکت به سمت کشت گلخانهای ضروری است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه