دکتر رزیتا ناصری به مناسبت هفته اطلاع رسانی دیابت در گفت و گو با ایسنا، در تشریح علل و عوامل بروز دیابت گفت: دیابت به دو نوع دیابت نوع یک و دیابت نوع دو تقسیم بندی می شود که دیابت نوع دو از شیوع به نسبت بالایی برخوردار است.
وی افزود: در خصوص دیابت نوع یک که نوعی بیماری خودایمنی بوده و عمدتا در افراد زیر ۳۰ سال مشاهده می شود، عوامل ژنتیکی نقش مهمی برعهده دارند.
ناصری با بیان اینکه دیابت نوع یک خیلی پرسروصدا بوده و افراد به راحتی متوجه ابتلا به آن می شوند، افزود: پرنوشی و پرادراری و کاهش وزن بدون دلیل را می توان از علائم این دیابت دانست.
این فوق تخصص غدد در ادامه با اشاره به شیوع بالای دیابت نوع دو، عوامل ارثی را در این زمینه دخیل دانست و افزود: ادیابت نوع دو در افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این نوع دیابت را دارند، بیشتر دیده می شود.
وی افزود: در این نوع دیابت که عمدتا در سنین بالای ۳۰ سال خود را نشان می دهد، ریسک فاکتورهایی مانند پرخوری، بی تحرکی و پشت میز نشینی، چاقی، مصرف زیاد کربوهیدرات ها و سابقه ابتلا به دیابت بارداری نقش موثری در ابتلا به آن ایفا می کند.
ناصری گفت: متاسفانه این نوع دیابت که شیوع بالایی هم دارد بصورت خاموش است و تا زمان بروز عوارض خود را نشان نمی دهد، در همین راستا توصیه می شود افراد نسبت به انجام آزمایش های تشخیصی این نوع دیابت اقدام کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: تمام افراد بالای ۴۵ سال که هیچ نوع ریسک فاکتور خطر مانند چاقی، فشار خون و بی تحرکی ندارند باید یک بار آزمایش قند خون داده و اگر مشکلی ندارند این آزمایش را باید هر سه سال یکبار تکرار کنند.
ناصری ادامه داد: در خصوص افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند این آزمایش باید از سنین پایین تر انجام و هر شش ماه تا یکسال تکرار شود.
این فوق تخصص غدد در خصوص راهکارهای درمانی دیابت هم گفت: در دیابت نوع اول درمان تنها از طریق دریافت انسولین انجام می گیرد، اما در دیابت نوع دو به راحتی می توان بیماری را از طریق اصلاح تغذیه و افزایش تحرک کنترل کرد.
وی خاطرنشان کرد: در صورت عدم کنترل و درمان این بیماری، دیابت می تواند بسیار خطرناک ظاهر شده و فرد را با عوارض متعدد درگیر کرده و حتی زمینه ساز بروز سکته های قلبی و مغزی شود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه