احد جلیلیان در این خصوص گفت: با تلاش محیط بانان سختکوش و زحمتکش استان کرمانشاه برای دومین بار حضور پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل ثبت و تصویربرداری شد.
وی با ابراز خرسندی از این موضوع، عنوان کرد: هفتم آذر ماه همکاران محیط زیست شهر باینگان که مشغول گشت و کنترل در منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل بودند، توانستند از یک قلاده پلنگ ایرانی در این زیستگاه تصویربرداری کرده و وجود این گونه ارزشمند به ثبت رسید.
جلیلیان افزود: تصویربرداری از پلنگ در استان کرمانشاه برای اولین بار در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ میسر شده بود و آن زمان نیز همکاران محیط زیست در رخدادی کم نظیر، موفق شده بودند ازیک قلاده پلنگ ایرانی در زیستگاه های شهر باینگان تصویربرداری کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه اظهار داشت: علاوه بر ارزش ذاتی و اکولوژیکی این گونه ارزشمند، ثبت حضور این گونه از حیات وحش بیانگر تلاش صادقانه محیط بانان و اقدامات اداره کل حفاظت محیط زیست استان در راستای کاهش تعارضات جوامع محلی با زیستگاه ها، برنامه های مقابله و کاهش اثرات خشکسالی و افزایش قابل توجه جمعیت علف خواران طی سالهای اخیر در این منطقه است.
این مقام مسئول گفت: با توجه به امکانات و تجهیزاتی که در اختیار کارشناسان حیات وحش و همچنین محیط بانان سطح استان داریم، امیدواریم بتوانیم در آینده شاهد ثبت رکوردهای جدیدی از حیات وحش در مناطق تحت مدیریت استان باشیم.
منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل با مساحت ۲۵ هزار و ۴۷۲ هکتار در ۱۳ کیلومتری جنوب غربی شهرستان پاوه قرار دارد. وضیعت توپوگرافی و شرایط فیزیکی از جمله نوع پوشش آن که بیشتر از نوع جنگلی متراکم می باشد، منطقه بوزین و مرخیل را به یکی از بی بدیل ترین مناطق زیستی ایران تبدیل کرده است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه