زهرا علیاکبری– یافتن پاسخ برای این سئوال که هزینه ساخت یک متر مربع واحد مسکونی چقدر است از ان رو اهمیت دارد که دولت در قالب نهضت ملی مسکن قرار است بهایی برای احداث هر کتر مربع واحد مسکونی مشخص کند.
حالا در این شرایط صحبت از قیمت تمام شده شش و نیم میلیون تومان برای هر متر تا ۱۵ میلیون تومان است.
بیشتر بخوانید:
فرش قرمز کشورهای همسایه برای سازندگان ایرانی مسکن/ کدام کشورها مهندسان ایرانی را میخواهند؟
رشیدیکوچی: عملکرد مافیای خودرو خیلی خوب بوده / قیمت خودروهای کارکرده خارجی در ایران ۱۰ برابر دنیاست
دولتیها چه میگویند؟
سرپرست بانک مسکن اعلام کرده است قیمت جدید ساخت واحدهای مسکن ملی حدود ۶.۵ میلیون تومان برای هر متر است. او همچنین در مورد جزئیات فرمول جدید توضیح داده است: قرار شده وزارت راه و شهرسازی جزئیات را ابلاغ کند که بر اساس آن قیمت ساخت ۴.۵ میلیون تومانی ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن افزایش مییابد.
در این راستا اما حتی سازندگان و فعالان بخش خصوصی نیز قیمتهای متفاوتی را اعلام میکنند. رئیس انجمن انبوهسازان استان تهران ۱۷ خرداد ماه امسال از موافقت وزارت راه و شهرسازی با قیمت ۱۰ میلیونی ساخت نهضت ملی مسکن خبر داده و گفته بود: قیمت مقطوع مشکلاتی را برای سازندگان بهوجود آورده بود.
کف قیمت به ۱۵ میلیون تومان رسید
ایرج رهبر، رییس انجمن انبوهسازان استان تهران در گفتگو با افق کرمانشاه در پاسخ به این سئوال که قیمت تمام شده یک متر مربع واحد مسکونی در شرایط فعلی چقدر است؟ گفت: برای پاسخ به این سئوال باید اشاره کنم که قیمتها مداوم در حال تغییر است و این موضوع را باید مد نظر داشته باشید اما در شرایط فعلی کف قیمت ساخت و ساز به طوری که واحد مسکونی به اتمام برسد و ملزوماتی چون کابینت و پکیج و … را داشته باشد، به سیزده میلیون تومان رسیده است .
او برآورد ۶.۵ میلیون تومان برای هر متر مربع واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن را بسیار غیرواقعی دانست و گفت: طبیعتا این واحدها نه کابینت خواهند داشت، نه پکیج و سیستم سرمایشی و گرمایشی و انبوهی از امکانات آنها حذف شده تا قیمت این باشد، هر چند رعایت این قیمت با تورم فعلی به نظر من ممکن نیست و بیتردید کیفیت را به شدت کاهش خواهد داد. وی حتی قیمت ۹ تا ۱۰ میلیون تومان را نیز بسیار کم دانست و ادامه داد: منظور ما از مسکن واحدی است که استانداردهای زندگی را داشته باشد و قرار نیست واحد با کیفیت بسیار پایین تحویل داده شود که در مدت زمانی کوتاه به بافت فرسوده و واحد پرخرج تبدیل شود و مالک مجبور شود انبوهی برای نگهداری و تعمیر ان هزینه بپردازد.
او گفت: این دست برآوردها حتی بدون محاسبه آسانسور صورت میگیرد و این مشکلی است که طبیعتا وجود دارد و باید قیمت آسانسور جداگانه لحاظ شده و از دارندگان دریافت شود .
او تاکید کرد: ماجرا گرانی مسکن نیست. قیمت مسکن نسبت به قدرت خرید ایرانیها گران شده است. وقتی در شهری مثل تهران نمیتوانید خانهای با قیمت کمتر از متری چهل میلیون تومان بیابید، لازم است هم سرمایهگذاری در حوزه خرید در دستور کار قرار گیرد و هم افزایش قدرت خرید با طراحی ابزارهای ملی.
وی تاکید کرد: راه حل در این فضا این نیست که از کیفیت بزنید و آسانسور و … نگذارید تا خانه ارزانتر تحویل بدهید. باید در این شرایط ابزارهایی طراحی شود تا فاصله خرید را برای متقاضی کاهش دهد. در این فضا وقتی دستمزدها به طور متعارف بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است، در بهترین حالت فرد اگر بتواند حتی ۵۰ میلیون تومان پسانداز کند، هزینه خرید یک متر را تامین کرده و در نتیجه مشکلات همچنان باقی است از این رو مهار تورم در مرحله اول باید در دستور کار مقامات دولتی قرار گیرد.
۲۲۳۲۲۳
ثبت دیدگاه