محمدطیب صحرایی، امروز (۱۲ مرداد) در نشست با رییس جهاددانشگاهی کشور و جمعی از مسئولین سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه دریایی از فرصت ها و ظرفیت هاست، گفت: قطعاً مسائل و مشکلاتی در استان داریم و نمی توان منکر آن شد، اما در کنار آن انبوهی از ظرفیتها در حوزه های مختلف داریم که هرکدام می توانند عرصهای برای کار و فعالیت های بیشمار باشند.
وی افزود: آنچه امروز به اسم محرومیت گریبان کرمانشاه را گرفته نشات گرفته از عدم شناخت ظرفیت های این استان است و اگر بتوانیم این ظرفیت ها را به معنای واقعی آن شناسایی کرده و بر روی آن سرمایه گذاری کنیم، قطعا گام مهمی برای محرومیت زدایی از این استان خواهد بود.
وی تصریح کرد: اگر مجموعه های ترکیبی دانش محوری مانند جهاد دانشگاهی تمرکز ویژه ای بر ظرفیت شناسی استان داشته باشند و بتوانند با شناخت درست این ظرفیت ها، زمینه را برای سرمایه های گذاری های مادی و معنوی در استان فراهم کنند، گام بزرگی در جهت محرومیت زدایی استان برداشته خواهد شد.
صحرایی از مرز به عنوان یکی ظرفیت های مهم استان یاد کرد و افزود: متاسفانه آنطور که باید از این ظرفیت و فرصت طلایی آن استفاده نشده است.
وی افزود: اغراق نیست که بگوییم مرز برای کرمانشاه مانند دریای خزر برای استان های شمالی است و به همان اندازه می تواند برای استان ثروت و رفاه و آرامش به همراه بیاورد و مهم این است که بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم.
استاندار کرمانشاه به فعالیت جهاد دانشگاهی کرمانشاه در حوزه درمان ناباروری اشاره و تصریح کرد: اگر این فعالیت با ارزش در کنار توریسم درمانی قرار گرفته و بتوانیم بازار عراق را بدست آوریم، قطعا توان ایجاد صدها شغل پایدار را در استان خواهد داشت.
وی از تولیدات معدنی، صنعتی و کشاورزی به عنوان فرصت و ظرفیت دیگر استان یاد کرد و افزود: در حال حاضر سالانه ۲۰ میلیون تن تولیدات معدنی و ۱۲۰ میلیون تن تولیدات صنعتی داریم که عمدتاً یا خام فروشی شده و یا در سطوح صنعتی، چرخه ارزش افزوده آن ناقص مانده و همین امر موجب شده استان از ثمره این ظرفیت ها محروم بماند.
وی افزود: هریک از این فرصتها و ظرفیتها میتواند زمینه کار وسیعی برای نهاد علمی مانند جهاد دانشگاهی باشد.
از توان جهاددانشگاهی برای حل مشکلات کرمانشاه بهره می گیریم/ این نهاد اولویت های خود را در استان مشخص کند
صحرایی با تاکید بر لزوم ارتباط هرچه بیشتر با مجموعه جهاددانشگاهی گفت: از زمان شروع کارم دراستان همواره تلاشم این بوده که ارتباط استانداری با مجموعه های دانشگاهی و حوزوی را تقویت کنم، چرا که معتقدم حرکت بدون دانش ثمری ندارد و درست مانند این است که بدون هیچ جهت یابی در بیابان طی مسیر کنیم.
وی افزود: قطعا جهاددانشگاهی هم یکی از همین مجموعه های علمی در استان است که تمایل داریم ارتباط با آن تقویت شود، اما برای ثمربخش بودن این ارتباط نیاز است که اولویت های جهاددانشگاهی به طور شفاف شناخته شود.
صحرایی گفت: در حال حاضر مجموعه جهاددانشگاهی در حوزه های مختلفی فعالیت دارد که همه اینها خوب است، اما انتظار این است که این نهاد پنج اولویت اصلی خود را در استان معرفی کند تا بتوانیم بصورت متمرکز روی آنها کار کرده و با هم پیش برویم.
وی افزود: تمرکز در هر حوزه ای اثرگذار است و اگر اولویتهای جهاددانشگاهی مشخص شود، با تمرکز بر روی آنها می توانیم به نتیجه دلخواه رسیده و مشکلی از مشکلات استان را مرتفع کنیم.
وی افزود: این اولویت بندی موجب خواهد شد جایگاه جهاددانشگاهی در اطلس فعالیت های علمی استان هم مشخص شود.
لزوم تدوین سند راهبردی جهاددانشگاهی کرمانشاه
وی تصریح کرد: کرمانشاه با مشکلات متعددی روبروست و ما به دنبال مجموعه های علمی هستیم که بتوانند در حل این مسائل به ما کنند، بنابراین هرچه اولویت های جهاد به اولویت های استان نزدیک باشد، برای ما راهگشا خواهد بود.
وی با اشاره به ظرفیت های بالای علمی جهاددانشگاهی گفت: بسیار تمایل داریم که از توان و ظرفیت جهاددانشگاهی برای حل مسائل و مشکلات استان استفاده کنیم و این امر نیازمند مشخص شدن اولویت های این مجموعه در استان است.
صحرایی گفت: جهاد دانشگاهی معنای حقیقی توام کردن علم با عمل است، بنابراین اگر اولویت های این مجموعه در استان مشخص شود می توانیم در حل دو تا سه مسئله مهم استان از توان این مجموعه بهره گیریم.
وی بر لزوم تدوین سند راهبردی جهاددانشگاهی هم تاکید کرد و افزود: اگر در این سند اولویت ها مشخص شود، با تمرکز بر آنها می توانیم در جهت رفع مشکلات استان و تسریع در روند پیشرفت آن متمرکز شویم.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه