آیت الله مصطفی علما امروز( ۱۰ مهر) در دیدار با فعالین حوزه وقف در استان کرمانشاه، از وقف به عنوان یکی از سنتهای خوب اسلام یاد کرد و افزود: اگرچه در همه ادیان وقف به عنوان یک سنت پسندیده وجود دارد، اما اسلام برای مدیریت موقوفات برنامه ویژه دارد.
وی با بیان اینکه در کتب فقهی از وقف به عنوان “الحبس” یاد شده، گفت: در این تعریف چیزی که وقف شود، تا ابد موقوفه میماند و هیچکس حتی خود واقف هم بر موقوفه خود حق تصرف ندارد.
امام جمعه کرمانشاه با بیان اینکه امکان خرید و فروش موقوفات وجود ندارد، تاکید کرد: وقف جزو خیرات جاریه ای است که نسل به نسل دوام دارد و اگرچه ممکن است در مقاطعی خاص کم یا زیاد شود، اما اصل قصه تا همیشه پابرجا است.
آیت الله علما در ادامه با بیان اینکه حق وقف ادا نمی شود، گفت: متاسفانه در خیلی از موارد حق موقوفوت به جا آورده نمی شود، این در حالیست که اگر مستاجران موقوفات حق وقف را بدهند خیلی از مشکلات حل می شود.
وی یک توصیه هم به مستاجران موقوفات داشت و از آنها خواست حق موقوفات را بدهند و در پرداخت این حقوق بنا بر احتیاط اندکی بیشتر پرداختی داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه پیشینیان ما اهتمام ویژه به سنت حسنه وقف داشته اند، گفت: آنها به اندازه ای برای وقف کردن پای کار بوده اند که در بین نیات آنها نیاتی مثل تامین کاه و کلش برای اسب زوار عتبات عالیات هم به چشم می خورد.
آیتالله علما اشاره ای هم به آمار زیاد کاروانسراهای کرمانشاه در گذشته داشت و گفت: عمده این کاروانسرها وقفی بوده اند که باید سرو سامان داده شوند.
حجت الاسلام محمد صالحی مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه نیز در این دیدار با اشاره به اهتمام مجموعه اوقاف به اجرای نیات واقفین، گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۳۴ میلیارد تومان از محل درآمدهای موقوفات بنا به نیات واقفین در استان هزینه شده است که عدد کمی نیست.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه