افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
30 مهر 1402 - 8:52
شناسه : 49137

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اسلام آبادغرب از برنامه ریزی برای ساماندهی تپه باستانی چغاگاوانه خبر داد.

پ
پ

شهرام علی یاری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مشکلات تپه تاریخی چغاگاوانه، اظهار کرد: تپه چغاگاوانه در وسط بافت شهری اسلام آبادغرب واقع است و وضعیتی که اکنون به آن دچار شده نه زیبنده این تپه مهم باستانی و نه در شان مردم اسلام آبادغرب است.

وی افزود: فروردین سال ۱۳۸۱، تفاهم نامه‌ای مابین میراث فرهنگی و شهردار وقت اسلام آبادغرب منعقد می شود، مبنی بر اینکه تپه چغاگاوانه از حالت یک تپه خاکی و دست نخورده به یک پارک زیبا تبدیل شود.

رئیس میراث فرهنگی اسلام آبادغرب تصریح  کرد: در آن زمان میراث فرهنگی ضوابط و نقشه اجرایی لازم را برای تبدیل این تپه به یک پارک در اختیار شهرداری قرار می دهد که شهرداری هم با نظارت میراث فرهنگی بخش هایی از این نقشه که شامل زیباسازی، معبرسازی، احداث مبلمان شهری، پیاده راه، سنگفرش و سرویس بهداشتی بوده را اجرایی می کند.

وی ادامه داد: شرایط تپه چغاگاوانه به عنوان یک پارک تا اوایل دهه ۹۰ خوب بود و از طرف شهرداری رسیدگی هایی به آن می شد، اما از این سال به بعد شهرداری عملا هیچ کاری را در انجام نداده و به حال خود رها شده است.

علی‌یاری یادآورشد: از طرفی در این سالها میراث فرهنگی استان تعدادی از املاک واقع شده بر روی عرصه محوطه را تملک و تخریب کرده تا عرصه این تپه باستانی آزاد شود که آن هم بدون تغییراتی به همان شکل باقی مانده است.

وی خاطرنشان کرد: شرایط ناخوشایند و بغرنج این تپه باستانی باعث شد تا در سفر اخیر استاندار کرمانشاه به اسلام آبادغرب، به عنوان یکی از مطالبات مردم این شهرستان مطرح شود که این درخواست ها در نهایت منجر به این شد که اخیرا نشستی را در استانداری به منظور ساماندهی چغاگاوانه داشته باشیم.

رئیس میراث فرهنگی اسلام آبادغرب تصریح کرد: طی این نشست مقرر شد شهرداری ادامه ساماندهی تفاهم نامه سال ۱۳۸۱ را اجرایی کند و یا اینکه یک طرح جدید برای آن نوشته شود.

وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه هر گونه اقدم در این تپه باستانی باید با نظارت کارشناسان پژوهشگاه میراث فرهنگی وزارتخانه باشد، بنابراین مقرر شده که طی یکی دو هفته آینده تیمی از  کارشناسان پژوهشگاه به اسلام آبادغرب سفری داشته باشند و ضوابط میراثی این تپه را برای هرگونه ساماندهی به ما اعلام کنند.  

طبق کاوش های باستانی صورت گرفته، استقرار انسانها در تپه باستانی چغاگاونه به حدود ۱۰ هزار سال قبل می رسد. 

انتهای پیام 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷