افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
مصرف آنتی‌بیوتیک در سنین پایین می‌تواند بر رشد مغز اثر بگذارد
28 تیر 1400 - 0:38
شناسه : 5082

تحقیقات آزمایشگاهی منتشر شده در مجله‌ی “آی ساینس”(iScience) نشان می‌دهد که پنی‌سیلین باعث تغییر در میکروبیوم‌ها و بیان ژن در بخش‌های اساسی مغز در حال رشد می‌شود. میکروبیوم‌ها باکتری‌های مفید بدن هستند و بیان ژن به سلول‌ها کمک می‌کند تا به تغییرات محیطی پاسخ دهند.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از فیوچریتی، یافته‌های این تحقیقات نشان می‌دهد که کاهش استفاده از آنتی‌بیوتیک و استفاده از موارد جایگزین می‌تواند از بروز مشکل در رشد عصبی جلوگیری کند.

پنی‌سیلین و سایر داروهای مرتبط، پرکاربردترین آنتی‌بیوتیک‌ها برای کودکان در سراسر جهان هستند. در ایالات متحده آمریکا به طور متوسط کودکان تا قبل از دو سالگی سه بار آنتی‌بیوتیک دریافت می‌کنند.

“مارتین بلزر”(Martin Blaser)، نویسنده اصلی این مقاله و مدیر مرکز بیوتکنولوژی پیشرفته و پزشکی در دانشگاه راتگرز(Rutgers) می‌گوید: تحقیقات قبلی ما نشان داده است که قرار دادن حیوانات جوان در معرض آنتی‌بیوتیک بر سوخت‌وساز و ایمنی آنها اثر می‌گذارد. رشد مغز در سال‌های آغازین زندگی سومین موضوع حائز اهمیت است. این تحقیقات که در مراحل اولیه قرار دارد ارتباطی میان تغییر میکروبیوم‌ها و تغییر در مغز در پی مصرف آنتی‌بیوتیک نشان می‌دهد.

محققان جنین‌های موش و موش‌های تازه متولد شده را در معرض مقادیر کمی از پنی‌سیلین قرار دادند و آنها را با گروه دیگر که در معرض دارو نبودند مقایسه کردند و تغییراتی در میکروبیوم‌های روده و بیان ژن در قشر پیشانی و آمیگدال مغز موش‌هایی که پنی‌سیلین دریافت کرده بودند، مشاهده کردند. قشر پیشانی و آمیگدال مسئول حافظه و واکنش در برابر ترس و اضطراب است.

بلزر می‌گوید: سال‌های آغازین زندگی اهمیت زیادی در رشد عصبی دارند. در دهه‌های اخیر بروز مشکلات عصبی در کودکان مانند اوتیسم، نقص توجه، بیش‌فعالی و اختلالات یادگیری افزایش یافته است.

اگرچه افزایش آگاهی در مورد این موارد نیز از عوامل موثر در رشد این آمار است اما اختلال در روند بیان ژن نیز می‌تواند در بروز چنین مواردی نقش داشته باشد.

در آینده باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا مشخص شود آیا آنتی‌بیوتیک به طور مستقیم بر روی رشد مغز اثر می‌گذارد یا مولکول‌های میکروبیوم که به مغز می‌روند در فعالیت ژن‌ها ایجاد اختلال می‌کنند و منجر به مشکلات شناختی می‌شوند.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷