به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، دانشمندان سالهاست که از تنظیمات واقعیت مجازی برای مطالعه فعالیت مغز موشهای آزمایشگاهی استفاده میکنند. در گذشته، این کار با احاطه کردن موشها با نمایشگرهای تخت انجام میشد که محدودیتهای آشکاری برای شبیهسازی یک محیط واقعی داشت.
اکنون در تلاشی برای ایجاد تجربهای فراگیرتر، تیمی در دانشگاه نورث وسترن در واقع عینکهای واقعیت مجازی کوچکی را توسعه دادهاند که روی صورت و بدن موشها قرار میگیرد. این عینک به آنها این امکان را میدهد تا تهدیدهای بالای سر خود را از جانب شکارچیان برای اولین بار شبیهسازی کنند و در تمام مدت فعالیت مغز موشها را نقشهبرداری کنند.
این سیستم که Miniature Rodent Stereo Illumination VR یا به اختصار iMRSIV نام دارد، مانند یک هدست واقعیت مجازی برای انسان روی سر موش قرار نمیگیرد. در عوض، این عینکها جلوی یک تردمیل قرار میگیرند و تمام میدان دید موش را در حین دویدن احاطه میکنند.
جان عیسی نویسنده اول این مطالعه گفت: ما یک نگهدارنده سفارشی برای عینک طراحی کرده و ساختهایم و کل نمایشگر و لنزها دور تا دور موش را دربر میگیرند.
محققان میگویند، در آزمایشها به نظر میرسد موشها سریعتر از تنظیمات قبلی به محیط واقعیت مجازی جدید خو میگیرند.
این تیم برای بازسازی تهدیدات شکارچیان بالای سر موشها اقدام به شبیهسازی پرندگانی کردند که برای شکار طعمه سقوط آزاد میکنند.
دام پینک از اعضای این تیم پژوهشی گفت: نحوه واکنش موشها به این تهدیدها مانند این یک رفتار آموخته شده نیست.
پژوهشگران با این روش توانستند هم واکنشهای فیزیکی بیرونی موشها مانند جا خوردن و خشک شدن یا افزایش سرعت و هم فعالیت عصبی آنها را ثبت کنند.
در آینده آنها ممکن است این سناریو را تغییر دهند و اجازه دهند موشها به عنوان شکارچی عمل کنند تا ببینند هنگام شکار حشرات چه اتفاقی در مغز آنها میافتد.
مقالهای در مورد این پژوهش در مجله «نورون»(Neuron) منتشر شده است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه