به گزارش افق کرمانشاه به نقل از ضمیمه خانواده امروز روزنامه اطلاعات، موضوع تازهای نیست! آفتاب گرفتن و تمایل به تغییر رنگ پوست به مخالف آنچه که هست در فصل تابستان، یکی از تفریحات و علاقه مشندیهای رایج و محبوب بین افراد، به خصوص خانمها نه فقط در ایران بلکه در سراسر دنیاست؛ آن قدر که در تازهترین آمارها، ۴۹ درصد از زنان کل دنیا و ۳۰ درصد از آنها دراروپا و آمریکا، درگیرآفتاب گرفتن و اصطلاحا برنزه کردن هستند و اتفاقاً هم بعد از گذشت مدت زمان مشخصی، به خواستهشان هم میرسند.
افرادی که بر طبق این قانون که هرکس هرچه ندارد، آن را بیشتر دوست دارد، هرچه پوست روشن تری داشته باشند، علاقه شان به تیره شدن بیشتر است اما شاید نمی دانند که اتفاقا همین روشن بودن پوست، یکی از عوامل مضر بودن آفتاب مستقیم برای پوست است.
پس اگر شما هم فکر میکنید آفتاب و نور مستقیم خورشید، سراسر فایده است و سرشار از ویتامین، بهتر است این تابستان، کمی در تصورات خود تجدیدنظر کنید.
خط اعتدال
یکچیزهایی درباره فواید آفتاب و نور خورشید و ویتامین D شنیدهایم و حالا همان را دلیل و توجیه موجهی میدانیم که چندین ساعت و بدون هیچ پوشش و محافظی، خودمان را در برابر نور مستقیم آفتاب ظهر تابستان قرار بدهیم و ویتامین جذب کنیم؛ در حالی که شاید نمیدانیم هرلحظه از رسیدن اشعه نور ماورای بنفش خورشید به پوست بدن، میتواند سلامت پوست را جدیتر از آنچه که فکرش را میکنیم به خطر بیندازد.
در واقع افراط دررسیدن نور خورشید به بدن و اصطلاحاً همان حمام آفتاب، باعث میشود که دیگر کار از جذب ویتامین بگذرد و پدیدهای مخرب برای سلامتی پوست رخ بدهد؛ اینطور که متخصصان میگویند، اشعه U.V یا همان ماورای بنفش نور خورشید، وقتی به پوست میرسد، به DNA یا ماده حیاتی سلول های لایه پوست صدمه میزند.
موضوعی که قریب به اتفاق پزشکان و متخصصان پوست، آن را تایید میکنند و شرایط و توصیههایی برای لذت بردن از آفتاب تابستان توأم با در امان ماندن پوست در برابر مضرات آفتاب دارند و اصلیترین توصیهشان هم رعایت اعتدال است؛ آنوقت است که هم آفتاب تابستان برایتان بدون کاربرد نخواهد بود و هم پیری پوست و درگیر بیماریهایی پوستی شدن، سریعتر از آنچه که فکرش را نمیکردید، به سراغتان نخواهد آمد.
حمام آفتاب و اما و اگرهایش…
اگر هیچ چیز نمیتواند تصمیمتان برای آفتاب گرفتن در تابستان را تغییر بدهد، بهتر است آگاهانه و حتی مسلحانه این کار را انجام بدهید؛ یعنی چه؟ یعنی مثلاً فکر این که در یک هفته، هر روز آن را زیر آفتاب مستقیم باشید را از سرتان بیرون کنید که تداوم آن میتواند پیامدهای آسیبزای بیشتری داشته باشد.
در واقع بهتر است که از هفت روز هفته، نهایتا دو یا سه روز را به این تفریح اختصاص بدهید. ضمن اینکه این موضوع را هم در نظر داشته باشید که در اوج ساعت گرما، مانند ۱۲ ظهر تا ۲ یا ۳ بعداز ظهر، زیر نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید چرا که در این ساعات، اشعه خورشید بیشترین شدت را دارد و پرتوها با زاویه ۹۰ درجه به زمین برخورد میکند که همین جریان باعث آسیب رسیدن چندبرابری به پوستهای روشنی که تصمیم به تیره شدن دارند، میشود. اما یکی دیگر از رعایت اصول اعتدال و سلامتی بیشتر در برابر آفتاب گرفتن، این است که بیشتر از یک ساعت زیر نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید که هرچه این زمان بیشتر شود، احتمال ابتلا به بیماریهای پوستی، بیشتر و بیشتر میشود.
این لازم همیشه ضروری!
نه فقط وقت آفتاب گرفتن و قرار گرفتن زیر نور مستقیم خورشید بلکه در شب سرد زمستان هم ضد آفتاب از واجبات سلامتی پوست است؛ اینکه دیگر ظهر گرم تابستان است! در واقع ضدآفتاب لازمهی همیشگی پوست ماست و حتی سلامت پوست را در برابر آفتاب زمستانی داخل خانه هم تامین میکند.
برای همین است که یکی از ضروریترین توصیهها برای آفتاب گرفتن، استفاده حداکثری و درست از کرمهای ضدآفتاب است. کرمی که میتواند با جذب اشعه مضر ماوراء بنفش و مسدود کردن مسیر آن، از پوست محافظت کند و تا میزان زیادی، آثار مخرب آن را بر روی پوست کم کند.
در این میان، حواستان به نوع کرم ضد آفتاب و میزان SPF درج شده روی آن هم باشد که هر چه میزان SPF کرم بالاتر باشد، میزان ترکیبات شیمیایی و چربی آن هم بیشتر است و ممکن است پوست دچار تعریق یا در اصطلاح چسبناک شود. پس شاید میانهترین عدد نوشته شده روی کرم، گزینه خوبی برای انتخاب باشد؛ ضمن اینکه اگر پوست چرب و مختلط دارید یا دچار آکنه هستید، بهترین ضد آفتاب برای شما آنهایی هستند که OIL FREE و یا همان بدون چری خودمان است؛ در غیر این صورت و در صورت داشتن پوستی خشک یا معمولی، ضد آفتابهایی که حاوی مرطوب کننده هستند برای شما بهترین خواهند بود. البته که این را هم در نظر داشته باشید که پوشش هر ضد آفتابی برای پوستتان، بهتر از نبودن آن است!
ثبت دیدگاه