به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، جهان امروزه در آتش میسوزد و در حالی که یک تابستان جهنمی را در نیمکره شمالی زمین میگذرانیم، در نقاط متعددی از ایالات متحده تا خطوط ساحلی مدیترانه شاهد آتشسوزیهای بزرگ هستیم.
این آتش سوزیها بخشی از الگوی وسیعتری از آتش سوزیهایی است که تابستان امسال مدیترانه را درگیر کرده است و مکانهایی در ترکیه، یونان، لبنان، سوریه و ایتالیا شاهد بدترین آتش سوزیهای چند دهه اخیر بودهاند.
امروز ترکیه در ششمین روز جهنمی خود به سر میبرد. استراحتگاهها و مناطق روستایی در امتداد سواحل مدیترانه در حالی تخلیه میشوند که آتش نشانان و مردم محلی با گسترش شعلههای آتش روبرو هستند. طبق گفته مقامات ممکن است این آتش سوزی عمدی یا بر اثر بی احتیاطی مردم ایجاد شده باشد. در این آتش سوزی تاکنون دست کم هفت نفر کشته و اکوسیستمهای گرانبها آسیب دیده و هزاران حیوان جان خود را از دست دادهاند.
در ایالات متحده، کانادا و سیبری نیز شرایط چندان متفاوت نیست. بر اساس گزارش CNN، دو آتش سوزی فعال آمریکایی زمینهایی تقریباً به اندازه مساحت نیویورک، لسآنجلس و شیکاگو را سوزاندهاند و هفت آتش سوزی بزرگ جدید در روز یکشنبه ثبت شده است. بر اساس اعلام مرکز ملی آتش نشانی ملی آمریکا، تعداد آتش سوزیهای جنگلی در ایالات متحده به ۹۱ مورد رسیده است.
خشکسالی و گرمای شدید وضعیت را برای آتش نشانان که با شعلههای آتش در حال مبارزه هستند، وخیم کرده است، اما فناوری مدرن به کمک آنها آمده است که جدیترین آنها آزمایش یک رادیومتر حرارتی فضایی متعلق به ناسا در ایستگاه فضایی بین المللی موسوم به “ECOSTRESS” است.
ابزار “ECOSTRESS” توسط آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا(JPL) ساخته شده است که میتواند دمای سطح هر مکان دلخواه روی زمین را اندازه گیری کند و نه تنها به دانشمندان در مورد تأثیرات رویدادهایی مانند موج گرما و خشکسالی روی محصولات کمک میکند، بلکه اکنون با نظارت ویژه بر گسترش آتش سوزیهای بزرگ به آتش نشانان نیز کمک شایانی میکند.
ناسا میگوید قابلیتهای ابزار “ECOSTRESS” منحصر به فرد است، زیرا دادههای ماهوارهها با وظایف مشابه، وضوح بالا و کافی برای ردیابی خط دقیق جبهه آتش ندارد و ماهوارههای با وضوح بالاتر نیز هر ۵ تا ۱۶ روز از فراز یک منطقه درگیر با آتش سوزی عبور میکنند.
آتش نشانان برای مقابله با آتش سوزیهای بزرگ ابزار محدودی در اختیار دارند، اما ناسا میگوید دادههای فناوریهای فضایی میتواند به تلاشهای آنها کمک کند.
این یک مثال برجسته از استقرار و چرخش ماهوارهها به دور زمین است که میتوانند به موقع و شایسته به ما روی زمین کمک کنند.
همچنین شایان ذکر است که در پی وقوع سیلهای مهلک در اروپا و چین و دیگر مناطق جهان، این آتش سوزیهای جنگلی جدیدترین مورد از سلسله وقایع ناشی از تغییرات اقلیمی و آب و هوایی در سراسر جهان است که کارشناسان معتقدند با تغییرات آب و هوایی ناشی از گرم شدن کره زمین مرتبط است.
تغییرات آب و هوایی با گرم شدن چشمگیر کره زمین و خشک شدن درختان و علفها احتمال وقوع آتش سوزیهای بزرگ و فاجعه بار را افزایش داده است. همچنین در هوای گرم و خشک، زیرساختهایی مانند خطوط برق خطر شروع و اشتعال شعلهها را بیشتر میکند.
محققان میگویند، اگر تغییرات آب و هوایی را متوقف نکنیم، هیچ مداخله انسانی نمیتواند جنگلها را نجات دهد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه