به گزارش ایسنا و به نقل از سای تک دیلی، واریانت یا سویه آلفا کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲یا کرونای انگلیسی که با نام B.۱.۱.۷ نیز شناخته میشود یکی از انواع کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ است که باعث ایجاد کووید-۱۹ در فرد میشود.
اخیرا محققان گروه تحقیقات میان رشتهای مقاومت ضد میکروبی(AMR) مرکز تحقیقات و فناوری سنگاپور-ام آی تی(SMART) با همکاری محققان دانشگاه صنعتی نانیانگ(NTU) و دانشگاه ام.آی تی آمریکا یک روش تشخیصی مولکولی منبع باز که قادر است نوع سویه آلفای کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را شناسایی و میزان آن را تعیین کند، توسعه دادهاند. این روش راه را برای نظارت سریع بر انواع جهشهای کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در فاضلاب هموار میکند.
همچنان که جهان به نبرد و مهار بیماری کووید-۱۹ ادامه میدهد، جهشهای جدید این ویروس شیوع پیدا میکنند که قابلیت انتقال بسیار بیشتری از جهش پیشین دارند. برای مثال سویه آلفای کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ ابتدا در انگلستان شناسایی شد و سویه دلتا کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲(B.۱.۶۱۷.۲) که بسیار مسری است نیز برای اولین بار در هند شناسایی شد.
نظارت بر فاضلاب یکی از راههایی است که اخیرا از آن برای ردیابی همهگیری کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ استفاده میکنند و بررسی آن اطلاعات مهمی در اختیار دانشمندان قرار میدهد و مقامات توسط آن میتوانند دریابند افراد کدام ناحیه بیشتر به این ویروس مبتلا شدهاند و در ادامه اقدامات لازم را انجام دهند. با این حال، تشخیص سویههای مختلف از طریق نظارت بر فاضلاب به دلیل برخی چالشها مانند وقتگیر و گران بودن ابزار این روش، کمتر معمول است. همچنین این آزمایشات از حساسیت لازم برای تشخیص کمترین میزان انواع سویهها در نمونههای فاضلاب برخوردار نیستند.
اما روش توسعه یافته توسط محققان این مطالعه منحصرا برای حل این چالشها طراحی شده است. نظارت بر فاضلاب راهی مناسب برای شناسایی میزان دقیق گسترش هر سویه در مناطق مختلف است.
روش جدید برای تشخیص غلظتهای بسیار کم کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ که معمولاً در نمونههای فاضلاب مشاهده میشود نیز حساس است. روش توسعه یافته در نمونههای فاضلاب ۱۹ ایالت آمریکا آزمایش و تأیید شده است و قادر است سطوح پایین نوع آلفا را نیز تشخیص داده و اندازه گیری کند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه