افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
مسمومیت عجیب حدود ۲۰۰ نفر از اهالی یک روستا بعد از عروسی
05 آذر 1403 - 11:59
شناسه : 69380

 از آنجایی که این گزارش مربوط به خبری در اواسط آبان ماه سال جاری می‌شود و تاکنون نیز علت مسمومیت از سوی مسوولان مربوطه اعلام نشده، آن را پیگیری کرده و با اهالی و عضو شورای روستای کول در مورد علت مسمومیت صحبت کرده است.

پ
پ

به گزارش افق کرمانشاه به نقل از روزنامه اعتماد، چند عنوان شدن آمار و حدسیات ازسوی مسوولان در رابطه با مسموم‌شدگان با تناقضاتی روبه‌رو است، اما شنیده‌های حاکی از آن است که فقط در روستای کول حدود ۱۸۰ نفر آن هم به علت شام عروسی دچار مسمومیت شده‌اند. درحالی که با احتساب مجموع مسموم‌شدگان در شهرهای دیگر این رقم به حدود ۲۰۰ نفر نیز رسیده است.

جمعه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۳، حدود ۱۸۰ نفر از اهالی روستای کول در شهرستان دیواندره واقع در استان کردستان در یک مراسم عروسی به «دلایل ناشناخته» دچار مسمومیت شده و در بیمارستان امام‌خمینی دیواندره بستری می‌شوند. طبق پیگیری‌های «اعتماد»؛ مسموم‌شدگان ساعاتی پس از اتمام مراسم عروسی دچار علایمی همچون «اسهال و استفراغ خونی، دل درد و سردرد» شده‌اند. همچنین اکثر مسموم‌شدگان در رده سنی ۵ تا ۱۸ سال بوده‌اند.

شنیده‌های از برخی منابع و مسوولان محلی حاکی از آن است؛ «مرغ‌های منجمدی که از سنندج برای شام عروسی تهیه شده» یکی از دلایلی بوده که منجر به بروز علایم مسمومیت در برخی شرکت‌کنندگان این عروسی شده است. هر چند برگزارکنندگان عروسی به مسوولان محلی عنوان کردند مرغ‌ها منجمد نبوده، اما برخی افراد نزدیک به برگزارکنندگان عروسی گفته‌اند که مرغ‌ها از سنندج آمده و منجمد بوده‌اند. با این حال هنوز مسوولان مربوطه علت دقیق مسمومیت را عنوان نکرده‌اند.

بعد از این اتفاق «طاهر قضایی»، بخشدار بخش سارال دیواندره اعلام کرد: «به دنبال برگزاری دو مراسم عروسی در روستای کول افرادی با علایم مسمومیت ابراز ناراحتی کرده که ۱۲۰ نفر ویزیت، ۱۲ نفر بستری و اکنون ترخیص شده‌اند. شبکه بهداشت، آب روستا را مورد آزمایش قرار داده و مشکلی در بحث آب وجود نداشته است. پزشک مقیم در این روستا ظرف سه روز خدمات درمانی به مردم ارایه کرده و شبکه بهداشت تاکنون نظر خود را در مورد منشا این مسمومیت اعلام نکرده است.

هر چند طبق بررسی‌های صورت گرفته علایم این بیماری در هفته گذشته در مریوان وجود داشته است. احتمال وارد شدن نوعی ویروس یا باکتری به داخل روستا وجود داشته، اما تا زمان جواب قطعی آزمایشات، هیچ‌گونه نتیجه‌ای نمی‌توانیم اعلام کنیم. این موضوع از طریق وزارت کشور نیز در حال بررسی است.»

علت مسمومیت چیست؟ مرغ‌های منجمد آلودگی آب یا عاملی ناشناخته!

«کولْ؛ روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره در استان کردستان با جمعیتی حدود ۷۰۰ نفر؛ در کول دو عروسی به ‌طور همزمان برگزار شده و حدود ۱۸۰ نفر دچار مسمومیت شده‌اند.» اینها را یکی از اهالی روستای کول می‌گوید. این فرد که برادرش دچار مسمومیت شده است در مورد این اتفاق به می‌گوید: «حدود ۹۰۰ نفر در مهمانی شرکت داشتند و از شهرهای دیگر هم آمده بودند که برخی از آنها پس از مهمانی دچار علایمی مثل سردرد، دل درد، تهوع، اسهال و استفراغ خونی شده‌اند. شنیدیم مربوط به غذایی بوده که آن شب تهیه شده؛ خصوصا مرغ‌هایی که در شام عروسی پخت شده بود. البته هنوز علت مشخصی برای این مسمومیت اعلام نشده است.»

او در مورد علایم مسمومیتی که برادرش دچار آن شده، می‌گوید: «ساعاتی پس از عروسی برادرم دچار تهوع شده و بالا آورده؛ آن هم از نوع استفراغ خونی. برادرم از شام عروسی نخورده بود. با این حال او چند روز در بیمارستان دیواندره بستری شده و یکم آذر ماه جاری از بیمارستان مرخص شده است. اکثر افرادی که مسموم شده‌اند از شام عروسی صرف کرده بودند.»

«امجد مرزبانی»، عضو شورای روستای کول نیز به «اعتماد» می‌گوید: «هنوز مشخص نیست چرا برخی افراد دچار مسمومیت شده‌اند، اما همه‌چیز از آنجایی شروع می‌شود که دو مراسم عروسی در این روستا برگزار شد. عروسی که به اتمام رسید اغلب کودکان و نوجوانان دچار علایم تهوع، دل درد، اسهال و استفراغ شدید شدند. البته مسموم‌شدگان تا رده سنی ۴۰ سال بودند، اما اکثرا افرادی که دچار مسمومیت شدند، ۵ تا ۱۸ سال داشتند. حدود ۱۸۰ نفر از جمعیت روستای کول آن شب دچار مسمومیت شدند.

البته این تعداد فقط مربوط به روستای کول می‌شود و از آمار مسموم‌شدگان روستای همجوار اطلاعی در دست نیست، چراکه اهالی روستای همجوار هم دچار مسمومیت شده بودند. این‌طور نبود که مسموم‌شدگان فقط از اهالی روستای کول بوده باشند. حتی افرادی بودند که از مریوان و سنندج به این مراسم آمده بودند. چهار فرزند خود من هم دچار مسمومیت شدند. فرزند یک خانواده هم تشنج کرد و بدحال بود، اما حالا بهتر شده است.»

مرزبانی در ادامه می‌گوید: «مرغ‌های شام عروسی را از سنندج آورده بودند. نمی‌دانیم مسمومیت‌ها مربوط به مرغ‌های یخ زده بوده یا نه! صاحب مجلس گفته مرغ‌ها منجمد نبوده، اما افرادی که نزدیک به او بودند، گفتند مرغ‌ها یخ زده بوده است. حالا نمی‌دانیم شاید به خاطر اینکه قیمت مرغ‌های منجمد کمتر است، این نوع مرغ را خریداری کرده باشند.

با این حال هنوز تشخیص داده نشده که علت مسمومیت این افراد چه عاملی بوده است. شبکه بهداشت، آزمایشات لازم را انجام داده، اما تشخیص نهایی هنوز اعلام نشده و کسی هم نمی‌داند مشکل از آب شرب بوده یا آنفلوآنزای مرغی که مربوط به مرغ‌های شام عروسی بوده است! یک هفته از این اتفاق گذشته، اما نتیجه آزمایشات و علت اصلی مسمومیت‌ها را اعلام نکرده‌اند.»

تناقض در اعلام علت مسمومیت اهالی روستای کول؛ مسوولان خودشان هم دقیق نمی‌دانند!

یک هفته بعد از این حادثه در ۳۰ آبان ماه امسال، دانشگاه علوم پزشکی کردستان در واکنش به مسمومیت اهالی روستای کول در شهرستان دیواندره اعلام کرد: «آلودگی آب شرب روستا و آلودگی مواد غذایی مصرف شده در مراسم عروسی از دلایل مسمومیت مردم بوده است.»

در همین راستا «فرزام بیدارپور»، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: «روز شنبه ۲۶ آبان ماه جاری بیش از ۱۰ نفر از مردم روستای کول دیواندره به دنبال بروز علایم گوارشی به بیمارستان امام خمینی این شهرستان مراجعه کردند. پس از ارزیابی‌های اولیه و افزایش آمار مبتلایان، برای کنترل و مقابله موثر با این طغیان، تیم پزشکی مرکز بهداشتی درمانی هزارکانیان دیواندره در روستای کول مستقر و از نزدیک ۱۸۵ بیمار را مورد مراقبت قرار دادند.

سه نفر دیگر از بیماران نیز در حال بهبودی و درمان قرار دارند. آلودگی آب شرب روستا به دلیل بارش باران در روزهای قبل یا آلودگی مواد غذایی مصرف شده در مراسم عروسی جمعه قبل از روز طغیان دلیل احتمالی است که در این ارتباط بررسی‌های کامل انجام شده و به محض محرز شدن دلیل قطعی، اطلاع‌رسانی خواهد شد. بررسی‌ها نشان از نزولی شدن روند ابتلا در این طغیان دارد و سیستم بهداشتی درمانی دانشگاه تمام تلاش خود را برای کنترل بیماری به کار گرفته است.»

بیدارپور در ادامه گفت: «۹۴۰ نفر در این عروسی شرکت داشتند. در روزهای ۲۸ و ۲۹ آبان نیز ۸۸ نفر با علایم مسمومیت غذایی به مراکز درمانی مراجعه کردند و در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه این آمار روند کاهشی پیدا کرد. در مجموع طی پنج روز، ۲۰۲ نفر به مراکز درمانی مراجعه کردند که ۱۱ مورد بستری شدند و ۱۳ مراجعه‌کننده نیز از شهرستان مریوان بود که یک نفر از آنها بستری شد.»

واکنش معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به مسمومیت اهالی روستای کول درحالی است که با گفته‌های بخشدار بخش سارال دیواندره در تناقض است؛ معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان احتمال داده که مسمومیت اهالی روستای کول می‌تواند ناشی از آلودگی آب شرب بوده باشد در حالی که بخشدار بخش سارال عنوان کرده که شبکه بهداشت، آب روستا را مورد آزمایش قرار داده و مشکلی در بحث آب وجود نداشته است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷