افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
تولد سالانه ۳۰ هزار نوزاد معلول در ایران؛ معلولیت چگونه زندگی خانواده‌ها را به چالش می‌کشد؟
15 آذر 1403 - 11:54
شناسه : 69699

رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران از تولد سالانه ۳۰ هزار نوزاد معلول در کشور خبر داد و هشدار داد که این معلولیت‌ها می‌توانند فشار اقتصادی و اجتماعی زیادی به خانواده‌ها وارد کنند، حتی در صورتی که از وضعیت مالی مناسبی برخوردار باشند.

پ
پ

به گزارش افق کرمانشاه به نقل از مهر،سید محمد اکرمی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس انجمن علمی ژنتیک پزشکی ایران در خصوص افزایش سن بارداری و اثرات آن بر رشد بیماری‌های ژنتیکی، گفت که در حال حاضر سالانه حدود ۳۰ هزار نوزاد معلول در کشور به‌دنیا می‌آید.

وی با اشاره به بهبود شاخص‌های بهداشتی و درمانی در کشور، افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، میزان مرگ و میر کودکان زیر یک سال در کشور ۵۰ در هزار بود، اما با توجه به پیشرفت‌های بهداشتی، این آمار به ۱۴ در هر ۱۰۰۰ نفر کاهش یافته است. این موفقیت حاصل دسترسی بهتر مردم به خدمات بهداشتی و درمانی است.

اکرمی در ادامه اظهار کرد که هرچه میزان سن بارداری بالا می‌رود، احتمال بروز بیماری‌های کروموزومی افزایش می‌یابد و شناسایی بیماری‌های ژنتیکی جدید نیز رو به افزایش است. او همچنین به افزایش سن ازدواج و بارداری در کشور به دلیل شرایط اقتصادی و اجتماعی اشاره کرد و افزود که این امر ممکن است منجر به بروز بیماری‌های ژنتیکی در فرزندان شود.

وی همچنین تاکید کرد که تمایل به ازدواج فامیلی، به علت افزایش آمار طلاق، می‌تواند منجر به بیماری‌های ژنتیکی اتوزومال مغلوب شود. اکرمی در این زمینه به کشف اولیه ناشنوایی و نابینایی در نتیجه ازدواج‌های فامیلی در مناطق سبزوار و اسفراین اشاره کرد.

رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران در ادامه به اهمیت پیشگیری از معلولیت‌ها پرداخت و گفت: مادران باید قبل از بارداری داروهای خود را تحت نظر پزشک قطع کنند، مصرف کافئین، سیگار و الکل را کاهش دهند و اسید فولیک مصرف کنند تا از بروز ناهنجاری‌های مادرزادی جلوگیری کنند.

معلولیت‌ها و تاثیر آن بر زندگی خانواده‌ها

اکرمی گفت: تحقیقات نشان داده است که داشتن یک کودک معلول می‌تواند حتی خانواده‌های ثروتمند را به زیر خط فقر بکشد، زیرا هزینه‌های درمانی، گفتار درمانی، کار درمانی و سایر اقدامات حمایتی بسیار پرهزینه هستند. به عنوان مثال، کودکان مبتلا به سندرم داون معمولاً به مشکلات قلبی و تیروئید مبتلا هستند که در طول زندگی نیازمند مراقبت‌های ویژه هستند.

وی تاکید کرد که مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و بارداری بسیار ضروری است، زیرا از طریق آزمایشات ژنتیکی می‌توان به این نتیجه رسید که آیا والدین ناقل ژن معیوب هستند یا خیر. این پیشگیری‌ها می‌تواند احتمال بروز معلولیت‌های ژنتیکی را در فرزندان کاهش دهد.

راهکارهایی برای پیشگیری از معلولیت‌ها و حمایت از خانواده‌ها

رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران در ادامه اظهار کرد که پیشگیری از معلولیت‌ها از طریق کاهش عوامل خطر مانند استرس، مصرف الکل و آلودگی هوا ممکن است. همچنین رعایت مراقبت‌های بهداشتی قبل و حین بارداری و انجام غربالگری‌های ساده و کم‌هزینه می‌تواند در شناسایی ناهنجاری‌ها و جلوگیری از بروز معلولیت‌ها موثر باشد.

اکرمی در پایان گفت: اگرچه پیشگیری از معلولیت‌ها ممکن است، اما در صورت بروز، باید تمامی نهادها و وزارت‌خانه‌ها همکاری کنند تا حمایت‌های لازم از خانواده‌های معلولین انجام شود و آنها بتوانند به زندگی طبیعی خود ادامه دهند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷