به گزارش ایسنا و به نقل از سایمکس، محققان دانشکدهی علوم زمین و محیط زیست از دانشگاه کوئینزلند و موسسه تحقیقاتی(Mater)، ۱۲ مطالعه را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند قرار گرفتن در معرض دمای بالا در طول دوران بارداری به ویژه اواخر این دوره، باعث افزایش خطر مردهزایی میشود.
جسیکا سکستون(Jessica Sexton) دانشجوی دکترا میگوید: این تحقیقات که در مراحل اولیه قرار دارد وجود ارتباطی میان مردهزایی و قرار گرفتن در معرض دمای بالا و پایین در دوران بارداری را نشان میدهد. به طور کلی خطر مردهزایی هنگام قرار گرفتن در معرض دمای زیر ۱۵ درجه سانتیگراد و بالای ۲۳.۴ درجه سانتیگراد افزایش مییابد و زمانی که مادر در معرض دمایی بیش از ۲۹.۴ درجه سانتیگراد باشد این خطر بسیار بیشتر است.
تخمین زده میشود در حدود ۱۷ تا ۱۹ درصد مردهزاییها ناشی از قرار گرفتن در دماهای پایین و یا بالا برای طولانی مدت باشد و با افزایش دمای کرهی زمین به دلیل تغییرات جوی احتمال تولد کودکان مرده به طور بالقوه افزایش خواهد یافت.
با این حال این تحقیقات بر روی دادههای کمی انجام گرفته و نباید باعث ایجاد نگرانی در مادران شود و هنوز تحقیقات بیشتری باید انجام شود.
دکتر اسکات لیسک(Scott Lieske) میگوید: سالانه دو میلیون مردهزایی در جهان رخ میدهد که بیشتر آنها در مکانهایی است که منابع کمی دارند. کشورهای فقیر نه تنها به دلیل کمبود منابع تحت خطر مردهزایی هستند بلکه اکنون تغییرات جوی نیز میتواند این مشکل را افزایش دهد.
پروفسور ویکی فلندی(Vicki Flenady)، مدیر مرکز تحقیقات مردهزایی میگوید: این مطالعات بر اهمیت انجام تحقیقات در مورد مردهزایی و کاهش آمار آن میافزاید. در سال ۲۰۲۱ هر ۱۶ ثانیه یک بار یک نوزاد مرده متولد میشود. این موضوع اثرات منفی طولانی مدتی بر روی مادر و خانواده دارد.
او افزود: برای درک تاثیر دما بر روی سلامت مادر و نوزاد باید تحقیقات بیشتری انجام شود و بر روی مکانیسمهای بیولوژیکی و عوامل موثر تمرکز شود.
این تحقیقات در مجلهی Environmental Research منتشر شده است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه