به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، هفت کاوشگر تصویربرداری حرارتی در حال ساخت در گیلدفورد هستند و قرار است نقش مهمی در مقابله با گرمایش جهانی ایفا کنند. این کاوشگرها نشان میدهند که چگونه میتوان منازل، ادارات و شهرها را برای بهبود مصرف انرژی بهنیه کرد.
این هفته شرکت فضایی بریتانیایی “Satellite Vu” از اولین ماهوارههای حسگر حرارتی خود رونمایی میکند که قرار است سوار بر موشک فالکون ۹ سال آینده به فضا بروند.
شش کاوشگر دیگر نیز طی دو تا سه سال آینده در مدار قرار خواهند گرفت. ممکن است برخی از آنها از پایگاههای فضایی که اکنون در کورنوال، شتلند، شمال اسکاتلند و سایر بخشهای بریتانیا در حال ساخت هستند، به فضا پرتاب شوند.
هدف برنامه “Satellite Vu” ایجاد ناوگانی از کاوشگرها است که میتوانند به طور مداوم و به صورت جهانی گرمای منتشر شده از ساختمانها را اندازهگیری کنند.
این امر با استفاده از آشکارسازیهای مادون قرمز ممکن میشود و نشان میدهد که ساختمانها در چه بخشهایی دارای نشتی مقادیر قابل توجه انرژی هستند و کدام ساختمانها انرژی را هدر میدهند.
“آنتونی بیکر”(Anthony Baker)، مدیر اجرایی شرکت “Satellite Vu” میگوید: ماهوارههای ما به دوربینهای مادون قرمز منحصر به فردی مجهز میشوند که میتوانند انتشار گرما را از هر ساختمانی روی کره زمین اندازهگیری کنند.
در حال حاضر فقط میتوان بررسیهای گستردهای از گرمای منتشر شده در یک محله انجام داد. ماهوارههای ما دارای آشکارسازهایی با وضوح بالا خواهند بود که به آنها امکان مطالعه ساختمانها به طور واحد و همچنین گرمای هدر رفته از آنها را میدهد.
وی افزود: نکته حائز اهمیت آن است که بسیاری از مردم میخواهند به مرحلهای برسند که انتشار خالص گازهای گلخانهای را به صفر برسانیم. با این حال آنها نه تنها در تولید انرژی پاک بلکه حتی در جلوگیری از هدررفت گرما با مشکلاتی مواجه هستند.
ما دادههایی ارائه خواهیم کرد که به شرکتها، دولتها و مقامات محلی در سراسر جهان نشان میدهد که در چه مواردی باید اقدامات انجام شود و چگونه میتوان مصرف انرژی و به دنبال آن هزینه پرداختی برای انرژی را کاهش داد.
این شرکت برای تامین مالی برنامه خود، ۲۰ میلیون پوند سرمایهگذاری خطرپذیر انجام داده است و از آژانس فضایی بریتانیا و اروپا کمک مالی دریافت کرده است.
این شرکت انتظار دارد که با فروش دادههای خود به سازمانها و شرکتهایی که به دنبال راهی برای کاهش مصرف انرژی و هزینههای خود هستند و با افزایش فشار بر کشورها برای کاهش انتشار کربن در آمد کسب کند.
کاوشگری که این نظارت را انجام خواهد توسط شرکت “Surrey Satellite Technology Limited” که در گیلدفورد مستفر است ساخته میشود.
بیکر میگوید این دادهها کاربردهای گستردهای خواهد داشت. آنها میتوانند به کاهش تاثیر “جزایر حرارتی”(heat islands) در شهرها که به دلیل وجود مواد متراکم مانند بتن و فلز بیشتر از مناطق روستایی اطراف گرم میشوند، کمک کنند.
علاوه بر آن این دادهها میتوانند به نظارت بر آلودگی رودخانهها توسط کارخانهها، کاهش هزینه قبوض، ارزیابی وضعیت صفحات خورشیدی و آتشسوزی در زمینهای گسترده کمک کنند. این شرکت هنوز نامی برای برنامهای ماهوارهای خود در نظر نگرفته است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه