افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
اقدامات لازم برای آزمایش پروستات چیست؟
06 اسفند 1400 - 9:17
شناسه : 19317

اگر فکر می‌کنید که دچار بیماری‌های مرتبط با پروستات شدید یا با علائم خطر بیماری‌های پروستات مواجه هستید، بهتر است که آزمایشات و تست‌های لازم جهت بررسی پروستات را انجام دهید. این آزمایشات در تشخیص زودهنگام سرطان پروستات نقش مهمی را ایفاء می‌کنند.

پ
پ

به گزارش افق کرمانشاه، سرطان پروستات از آن دست بیماری‌هایی است که به آهستگی در بدن رشد می‌کند، بنابراین شاید نسبت به دیگر انواع سرطان، بیماران شانس بهبودی بیشتری داشته باشند. انواع آزمایش پروستات می‌تواند به تشخیص زودهنگام این بیماری کمک کند. روش تست پروستات با توجه به نوع آزمایش می‌تواند متفاوت باشد. از انواع این آزمایشات می‌توان به آزمایش پروستات Free PSA، آزمایشات پروستات PSA و آزمایش ادرار پروستات اشاره کرد. 

پیش از آزمایش چه اقداماتی باید انجام داد؟

اگر هموروئید (بواسیر)، پارگی مقعد یا سایر مشکلات مقعدی دارید، با پزشک در میان بگذارید. اگر دارو و مکمل بخصوصی مصرف می‌کنید، قبل از انجام آزمایش PSA، به پزشک خود اطلاع دهید. آخرین انزال پیش از انجام تست نیز می‌تواند بر سطح PSA تأثیر بگذارد. از پزشک خود بپرسید که آیا باید قبل از انجام آزمایش، از فعالیت جنسی خودداری کنید یا نه. در طول انجام تست، سعی کنید به طور طبیعی نفس بکشید و آرام باشید تا روند آزمایش برایتان آسان‌تر سپری شود.

بعد از انجام آزمایش، خون شما باید برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاده شود، بنابراین نتایج PSA شما فوراً در دسترس نخواهد بود. زمانی که نتایج حاصل شد، پزشک به شما اطلاع خواهد داد.

گزارش آزمایشگاه میزان PSA خون را به این صورت نشان می‌دهد:

طبیعی: زیر۴ ng/mL،

متوسط: ۴ تا ۱۰ ng/mL،

بالا: بالای ۱۰ ng/mL

پزشک علاوه بر بررسی میزان PSA در خون شما، سرعت تغییر این میزان (اعداد) را نیز ارزیابی خواهد کرد. عوامل بسیاری می‌توانند بر PSA تأثیر بگذارند، بنابراین نتایج آزمایش نیازمند تجزیه و تحلیل دقیق توسط متخصص است.

اگر نتیجه آزمایش PSA غیرطبیعی باشد، به این معنا نیست که حتماً سرطان پروستات دارید. در موارد بسیار پیش آمده که مردان با سطح PSA بالا سرطان پروستات نداشتند. طبق تحقیقات، تنها حدود ۲۵ درصد از مردانی که به دلیل سطح بالای PSA بافت‌برداری (بیوپسی) انجام می‌دهند، سرطان پروستات دارند.

اقدامات لازم پس از آزمایش

اگر پزشک در طول معاینه‌ به موردی بر بخورد که موجب نگرانی است، آن را با شما در میان می‌گذارد. تورم پروستات، به‌خصوص با افزایش سن، امری شایع است. در صورت غیر عادی بودن تست PSA، ممکن است پزشک بخواهد آزمایش را مجدداً انجام دهد؛ اگر مشکوک به سرطان پروستات باشید، تست‌های تشخیصی دیگری را توصیه می‌کند. به عنوان مثال، سونوگرافی ترانس‌رکتال از امواج صوتی برای ارائه تصاویری از پروستات شما استفاده می‌کند. در این آزمایش، پزشک ابزارکی را وارد راست‌روده (مقعد) می‌کند. آزمایش حدود ۱۰دقیقه طول می‌کشد.

بیوپسی (نمونه‌برداری یا بافت‌برداری) همچنین می‌تواند به تأیید یا رد سرطان کمک کند. برای بیوپسی، پزشک از یک سوزن برای برداشتن چند تکه بافت از پروستات استفاده می‌کند. ممکن است برای راهنمایی سوزن در جهت مناسب از سونوگرافی ترانس‌رکتال استفاده شود. نمونه بافت زیر میکروسکوپ معاینه می‌شود تا علائم سرطان مشخص شود.

*بیوپسی حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می کشد. ممکن است بعد از عمل، مقداری حساسیت و خونریزی جزئی داشته باشید.

منبع: healthline / مترجم: الهه جعفرزاده

۲۳۵۲۳۵

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷