روزانه حسگرها و دوربینهایی که در سراسر شهرهای بزرگ تعبیه شدهاند، هزاران داده را ذخیره میکنند که بررسی این حجم عظیم از دادهها کار بسیار سختی است. اخیرا پروژه جدیدی در ملبورن استرالیا آغاز شده است که هدف آن استفاده از این دادههای عظیم با استفاده از هوش مصنوعی، یادگیری عمیق و مدلسازی پیشبینیکننده و استفاده از آن برای کاهش زمان سفر، کاهش انتشار گازهای گلخانهای و تاثیرگذاری بر رفتارها به روشهای مختلف به عنوان بخشی از “هوشمندترین سیستم مدیریت ترافیک جهان” است.
پروژه “مسیر هوشمند” یک آزمایش سه ساله است که در یک مسیر ۲.۵ کیلومتری (۱.۵ مایلی) خیابان نیکلسون، کارلتون (یکی از شلوغترین جادههای ملبورن) اجرا میشود. دانشگاه ملبورن در این پروژه با شرکت Kapsch TrafficCom اتریش و دپارتمان حملونقل ویکتوریا همکاری کرده است.
این سیستم که اخیرا راهاندازی شد، دادههای زنده و تاریخی را از شبکه عظیم و متنوعی از حسگرها از جمله دوربینهای مداربسته، حسگرهای بلوتوث، مانیتورهای کیفیت هوا، اطلاعات حملونقل عمومی زنده، دادههای ترافیک زنده شرکت تامتام، دادههای آب و هوا و دادههای چراغهای راهنمایی زنده دریافت میکند.
محققان دخیل در این پروژه ادعا میکنند که این اولین بار است که چنین طیف گستردهای از دادههای زنده و تاریخی در یک پروژه مدیریت ترافیک گرد هم آمده است تا در زمان واقعی توسط هوش مصنوعی و الگوریتمهای یادگیری عمیق جمعآوری شود. اطلاعاتی که این سیستم “EcoTrafiX” به ارمغان میآورد، برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مدیریت رخداد بخش بزرگی از سیستم خواهد بود که وقتی اتفاق عجیبی در حال وقوع است یا مشکلی پیشبینی میشود، هشدارهای اپراتور ظاهر میشود.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه