به گزارش افق کرمانشاه ،بهرهبرداران صبح اول وقت به دامن کوههایی مانند دالاهو و یا شاهو و همچنین دشتهای استان میروند و این گیاهان را برداشت میکنند
آنها روزانه در بازار گیاهان را به فروش میرسانند.
مردم محلی علاقه خاصی به استفاده از این گیاهان در بهار دارند و غذاهای گوناگونی با این گیاهان درست میکنند.
یکی از این غذاها نان مخصوصی به نام کلانه هست که خاص مناطق کردنشین است و ترکیبی از پیچک و آرد و روغن حیوانی است.
برخی از این گیاهان که پیازچه دارند بهرهبرداران باید مراقب باشند آنها را از ریشه نکنند.
در سالهای اخیر برداشتهای بی رویه باعث شده تا از میزان این گیاهان به نحو چشمگیری کاسته شود .هرچند تلاشهایی برای احیا آنها صورت گرفته است .
به گفته مسئولان اداره کل منابع طبیعی استان در سالهای ۹۸ و ۹۹ حدود ۵۴۱ هکتار گیاه بهاری و دارویی در استان کشت شد، اما در سال ۱۴۰۰ هیچگونه اعتبار استانی و ملی برای کشت این گیاهان در استان اختصاص نیافت.
در کرمانشاه ۱۴۰ گونه انواع گیاهان خوراکی و بهاری شناسایی شده است که ۱۷ نوع آنها در سبد غذایی مردم منطقه جا دارد
ثبت دیدگاه