به گزارش ایسنا و به نقل از آی او، “موبولایز” (MOBILISE) پروژهای از پیش طراحی شده در مورد اوکراینیهای داخل و خارج از کشور است که بودجه آن توسط شورای تحقیقات اقتصادی و اجتماعی (ESRC) و (ORA) تامین میشود و برای ایجاد فعالیتهای بشردوستانه ایجاد شده است. راه حل سریع کنونی که محققان به آن پرداختهاند، به این معنی است که اکنون میتوانند اطلاعاتی درباره آوارگان، نقض حقوق بشر، نیازهای بشردوستانه و مقاومت مدنی در برابر تهاجم را در زمان حال، مستند و ردیابی کنند.
پروژه جدید محققان که “دادهها برای اوکراین” (Data for Ukraine) نام دارد، دادههای حاصل از توییتر را با استفاده از الگوریتمهای یادگیری ماشینی تجزیه و تحلیل میکند. این پروژه میتواند رویدادهای مهم را چند ساعت قبل از پخش آن توسط رسانهها در بخش نمایش توئیتهای معتبر درباره موضوعات خاصی که افراد در توییتر دنبال میکنند و همچنین نقشهبرداری از مکانهای رخ دادن این رویدادها را علامتگذاری کند. علاوه بر این، پروژه جدید بر چهار حوزه نیازهای بشردوستانه، آوارگان، مقاومت مدنی و نقض حقوق بشر تمرکز دارد.
دکتر “اولگا اونچ” (Olga Onuch)، مدرس اوکراینی علوم سیاسی از دانشگاه منچستر، تشخیص داد که کدام حسابهای کاربری باید تحت نظارت قرار گیرند و بنابراین فهرستی شامل بیش از ۶۰۰ کلمه کلیدی را برای سیستم ایجاد کرد تا سیستم آن را بررسی کند.
این سیستم زبان زنده را به تصویر میکشد. برای مثال در یک اعتراض ممکن است از یک اصطلاح محاورهای زبان اوکراینی یا روسی دوران شوروری استفاده شود که این سیستم آن را تشخیص میدهد. “اولگا اونچ” امیدوار است که این کار از دو جهت به آنها کمک کند. وی در این باره گفت: در حال حاضر این سیستم میتواند با کمک به آژانسهای امدادی که منابع را به سمت افرادی که از جنگ فرار میکنند هدایت میکنند، کمک کننده باشد و در درازمدت نیز با مستندسازی دائمی سوء استفادهها و جنایات برای عدالت نهایی کمک رسان خواهد بود.
گفتنی است سیستم مذکور میتواند به عنوان یک سیستم هشدار اولیه مناسب نیز عمل کند. “ارنستو کالوو” (Ernesto Calvo) از دانشگاه مریلند گفت: این یک سیستم هشدار اولیه برای اطلاع درباره امور نقض کننده حقوق بشر است. برای اینکه این کار انجام شود، ما باید دو چیز اساسی را بدانیم؛ اول اینکه چه اتفاقی در حال رخ دادن است یا چه چیزی در حال گزارش شدن است و دوم اینکه چه کسی آن موارد را گزارش میدهد.
“کالوو” و همکارانش روی دومین مورد از این دو موضوع تمرکز کردند و یک سیستم “تشخیص جامعه” (community detection) برای شناسایی گروههای کلیدی از کاربران توییتر که آنها دادهها را جمعآوری میکنند، ایجاد کردند و این به آن معنا است که اکنون میلیونها توییت هر روز وارد سیستم میشوند.
“اریک ویبلز” (Erik Wibbels) از دانشگاه دوک، عنصر پردازش زبان طبیعی پروژه را با استفاده از هوش مصنوعی و فهرست کلمات کلیدی که توسط “اونچ” و دیگر محققان ایجاد شده است را برای تجزیه و تحلیل محتوای توییتها مدیریت میکند. پروفسور “گریم رابرتسون” (Graeme Robertson) از دانشگاه کارولینای شمالی و همکارانش در حوزه علوم سیاسی نیز در این زمینه تخصص دارند و به آنها کمک میکنند. دانشمندان دانشکده اقتصاد کییف نیز به اعتبارسنجی عملکرد سیستم کمک میکنند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه