به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، در اوت سال ۲۰۲۱ اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه نیروی دریایی ایالات متحده در حال همکاری با یک شرکت هوافضای آمریکایی-اسپانیایی به نام “Skydweller” بر روی یک هواپیمای بدون سرنشین به همین نام است که به لطف نوارهای بزرگی از پنلهای خورشیدی در هر دو بال خود قادر است ۹۰ روز بدون نیاز به فرود در هوا بماند.
از آن زمان تاکنون این شرکت مشغول جمعآوری سرمایه برای تولید و توسعه هواپیمای نوآورانه خود بوده است.
قرارداد ۱۴ میلیون دلاری
طبق بیانیه مطبوعاتی این شرکت، ماه گذشته در همکاری با نیروی دریایی ایالات متحده قراردادی ۱۴ میلیون دلاری با واحد نوآوری دفاعی(DIU) برای پیشرفت و ادغام فناوریها در حمایت از توسعه “Skydweller” منعقد کرده است.
دکتر “رابرت میلر” مدیر عامل این شرکت میگوید: افزایش هواپیماهای پرواز دائم برای تحقق نسل بعدی راهحلهای سنجش و نظارت دولتی برای امنیت ملی حیاتی است. این همکاری توسعه پلتفرم ما را تسریع خواهد کرد و راه حلی پایدار و بدون کربن را ارائه میدهد که قابلیتهای ماموریتی این نوع هواپیما را به طور قابل توجهی گسترش میدهد.
وی افزود: این قرارداد به این شرکت اجازه میدهد تا با رفع نیازهای فعلی فرماندهیهای رزمی ما و ایجاد سیستمهای هوایی بدون سرنشین نظامی که میتوانند در شرایط محیطی مختلف و در حال تغییر با استقامت، به شکل ایمن و قابل اطمینان عمل کنند، به حمایت از وزارت دفاع ادامه دهد.
یک سال تمام در هوا ماندن
اکنون “میلر” میگوید که این هواپیما احتمالاً میتواند یک سال کامل را در هوا بماند و به عنوان اولین “شبهماهواره” تجاری با دوام در جهان باشد.
وی توضیح داد: شبهماهواره یا ماهواره کاذب، هواپیمایی است که به مدت طولانی یا شاید نامحدود در آسمان میماند. این مدت میتواند ۳۰، ۶۰ یا ۹۰ روز یا حتی یک سال باشد. به این ترتیب اساساً میتواند هر کاری را که یک ماهواره انجام دهد، انجام دهد.
وی ادامه داد: از آنجایی که این هواپیما میتواند هر زمان که اپراتورها بخواهند به زمین بازگردد و فرود بیاید، مشکل زبالههای فضایی را که امروزه اکثر ماهوارهها با آن مواجه هستند، ایجاد نمیکند.
“میلر” و تیمش حتی این هواپیما را طوری طراحی کردهاند که بتواند مانند یک پهپاد خودران به طور مستقل پرواز کند. در حالی که یک خلبان برای در نظر داشتن مسائل ایمنی برای آن وجود دارد، اما یک ضرورت نیست و میتواند به صورت خودران پرواز کند.
“میلر” اکنون امیدوار است که این هواپیما در اوایل سال ۲۰۲۳ به کار گرفته شود.
این هواپیمای بدون سرنشین پس از استقرار میتواند برنامههای بسیاری را با مزایای زیستمحیطی مانند نظارت بر استفاده از منابع طبیعی و حتی واکنش در بلایای طبیعی کابردی کند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه