افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
استارت‌آپ محقق ایرانی برای تشخیص بیماری‌ها با استفاده از حشرات
20 اردیبهشت 1401 - 23:43
شناسه : 23216

“آریا صمیمی” موسس استارت آپ “InsectSense” است که در این استارت آپ آنها از نوآوری‌های توسعه داده شده با الهام از حشرات برای تشخیص بیماری استفاده می‌کنند.

پ
پ

به گزارش ایسنا، وقتی به نوآوری فکر می‌کنیم، اولین چیزی که اغلب به ذهن‌مان خطور می‌کند رایانه‌ها و ربات‌های پیچیده هستند. اما طبیعت همچنین می‌تواند به عنوان منبع الهامی برای یافتن راه‌حل‌هایی باشد که هر روز با آن روبرو هستیم. استارت آپ “InsectSense” فناوری‌های نوآورانه‌ای که بر پایه حشرات است، توسعه می‌دهد.

آریا صمیمی، بنیانگذار این استارت آپ گفت: ما از زنبور عسل برای تشخیص بیماری در گیاهان، حیوانات و انسان‌ها استفاده می‌کنیم. او با سایت Innovation Origins در مورد نحوه عملکرد شرکت صحبت کرده است.

چرا حشرات؟

حشرات بیش از هر گونه دیگری روی زمین وجود داشته‌اند. دلیل اینکه آنها توانسته‌اند برای مدت طولانی زنده بمانند این است که می‌توانند به خوبی با محیط خود سازگار شوند و توانایی‌های زیادی دارند. بنابراین چرا نباید از کمک آنها برای حل مشکلات استفاده کنیم؟ به عنوان مثال ما در InsectSense از زنبورهای عسل استفاده می‌کنیم. آنها توانایی‌هایی دارند که انسان‌ها از آن برخوردار نیستند و حس بویایی باورنکردنی دارند. آنها آنقدر حس بویایی قوی دارند که می‌توانند یک قطره آب خاص را در ۲۰ استخر شناسایی کنند. هیچ انسان یا فناوری نمی‌تواند با آنها رقابت کند.

نوآوری شما که با الهام از زنبور عسل ایجاد شده است، چگونه عمل می‌کند؟

ما در حال توسعه یک حسگر زیستی به نام BeeSense هستیم. این به عنوان نوعی سیستم تشخیصی و ابزار غربالگری برای تشخیص بیماری در افراد، حیوانات و گیاهان عمل می‌کند. زنبورهای عسل قادر به تشخیص تغییرات متابولیک در گیاهان هستند. اگر گیاهی بیمار شود، زنبورها متوجه آن می‌شوند. در نهایت، سیستم ما می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا بیماری‌ها را در مراحل اولیه شناسایی کنند که این امر به جلوگیری از گسترش ویروس‌ها و بیماری‌ها منجر می‌شود. از آنجایی که این یک راه حل با فناوری سطح پایین است، استفاده از نوآوری ما آسان است و می‌توان به راحتی از آن در کشورهای در حال توسعه استفاده کرد. می‌توانید دستگاه کوچک ما را در دست بگیرید یا آن را روی میز کار قرار دهید. یک راه برای درک آن این است که یک جعبه کفش را تصور کنید که زنبورها در داخل آن هستند. ما قادر به نظارت بر رفتار آنها و ترجمه آن به اعداد هستیم. آزمایش‌ها فقط چند ساعت طول می‌کشد و پس از پایان انجام آنها، زنبورها دوباره به حیات وحش رها می‌شوند.

آیا به غیر از زنبور عسل از حشره دیگری هم استفاده می‌کنید؟

ما همچنین در حال کار بر روی یک محصول جدید به نام LumiNose هستیم. این یک دستگاه کوچک مجهز به یک زیست‌تراشه است که با گیرنده‌های بویایی حشرات مختلف کار می‌کند. تراشه ما در ترکیب با یادگیری ماشینی، قادر به تشخیص انواع بیماری‌ها است و اگر بیماری شناسایی شود، شدت آن نیز مشخص می‌شود. به عنوان مثال، بر اساس تجزیه و تحلیل تنفس، می‌توانیم بگوییم که آیا فردی سرطان پستان دارد یا خیر و اگر دارد بیماری این فرد در چه مرحله‌ای است. در نهایت، این تراشه می‌تواند به پزشکان کمک کند تا تشخیص دهند کدام دارو بهترین کارایی را دارد.

توسعه این دو نوآوری چه زمانی به طول انجامیده است؟

وقتی نوبت به BeeSense می‌رسد، ما در حال انجام تعدادی آزمایش و همچنین تایید اعتبار محصول خود هستیم. ما با شرکای بخش کشاورزی برای انجام همه این کارها همکاری می‌کنیم. من انتظار دارم سال آینده بتوانیم وارد بازار شویم. درباره LumiNose باید بگویم ما هنوز در مرحله اولیه هستیم و چندین سال دیگر تحقیق و توسعه لازم است تا این محصول خاص برای بازار آماده شود. ما قصد داریم سال آینده چندین طرح آزمایشی را برای توسعه بیشتر این فناوری آغاز کنیم.

با چه چالش‌هایی روبرو هستید؟

مانند هر استارت آپ دیگری ما نیز به دنبال تامین مالی و بودجه هستیم. علاوه بر این، با توجه به اینکه ما فناوری‌های پلتفرم را می‌سازیم، گاهی اوقات تشخیص اینکه ابتدا باید روی کدام بازار تمرکز کنیم دشوار است. در حال حاضر، با BeeSense، ما عمدتا در بخش کشاورزی فعال هستیم. اما چه کسی می‌داند شاید بازار دیگری در نهایت برای ما مناسب‌تر باشد. ما باید شروع کنیم به اینکه دریابیم دقیقا چگونه می‌خواهیم در آینده نزدیک رشد کنیم. علاوه بر این، پس از توسعه فناوری خود برای بخش کشاورزی، ما خوشحال خواهیم شد اگر BeeSense بتواند با ارائه غربالگری سریع برای بیماری‌های انسانی جان انسان‌ها را در کشورهای در حال توسعه نجات دهد.

در مدت پنج سال چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

ما در عرض دو سال به شدت رشد کردیم. به عنوان یک استارت آپ، باید رویاهای بزرگ داشته باشیم، اما با گام‌های کوچک شروع کنیم. امیدوارم رشد ما ادامه داشته باشد و تا پنج سال دیگر شعبه‌ای در کشور دیگری داشته باشیم و تعدادی فناوری دیگر را به مجموعه خود اضافه کنیم. البته همه بر پایه حشرات هستند. زیرا این چیزی است که من در مورد این شرکت بسیار دوست دارم. اینکه ما بتوانیم به دنیا نشان دهیم که حشرات دارای پتانسیل بسیار بیشتری از آن چیزی هستند که شما فکر می‌کنید.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷