به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، تولید سیمان به روش سنتی، منبع اصلی انتشار گازهای گلخانهای است، زیرا مواد تشکیل دهنده باید تا دمای بسیار بالا گرم شوند. با این حال، این در مورد بیوسیمان یا زیستسیمان جدید که همچنین از مواد زائد ساخته میشود، صادق نیست.
این زیستسیمان که در دانشگاه فناوری “نانیانگ” سنگاپور ساخته شده از دو ماده اصلی تشکیل شده است. اولی لجن کاربید صنعتی است که محصول جانبی تولید گاز استیلن است و دومی، اوره است که از ادرار پستاندارانی مانند انسان، گاو یا خوک به دست میآید.
لجن در ابتدا با یک اسید تصفیه میشود و باعث میشود کلسیم محلول در آن ایجاد شود. سپس اوره به آن کلسیم اضافه میشود و محلول سیمانساز را تشکیل میدهد. باکتریهای خاصی متعاقباً به این محلول اضافه میشوند و در آنجا اوره تجزیه میشود و یونهای کربنات را تشکیل میدهد.
در مرحله بعد، در فرآیندی به نام “رسوب کلسیت ناشی از میکروب”، این یونهای کربنات با یونهای کلسیم محلول واکنش داده و کربنات کلسیم سخت و جامد را تشکیل میدهند. هنگامی که مخلوط با ماسه یا خاک ترکیب میشود، کربنات کلسیم ذرات ماسه یا خاک را به یکدیگر پیوند میدهد و فضاهای بین آنها را پر میکند.
در نتیجه، یک بلوک جامد از مواد ایجاد میشود که در برابر نشت آب مقاوم است و به همان رنگ ماسه یا خاک است. علاوه بر این، کل این فرآیند تولید در دمای اتاق انجام میشود.
کاربردهای احتمالی برای این زیستسیمان شامل تقویت زمین در ساخت و ساز، کاهش فرسایش سواحل با تشکیل یک پوسته سخت در بالای ماسه و ساخت مخازن آب شیرین است. از این ماده حتی تاکنون برای پر کردن شکافها و بازسازی بخشهایی از بناهای سنگی آسیب دیده نیز استفاده شده است.
این مطالعه که توسط پروفسور “چو جیان” و دکتر “یانگ یانگ” رهبری شد، به تازگی در مجله Environmental Chemical Engineering منتشر شده است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه