به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، در این روش جدید که توسط شرکت فناوری ژاپنی “Mitsubishi Electric Corporation” ابداع شده، از نوع خاصی از رزین استفاده میشود که در صورت قرار گرفتن در معرض پرتو ماورابنفش خورشید که در فضا وجود دارد، به مادهای جامد، سفت و سخت تبدیل میشود.
این شرکت تاکنون تنها نحوهی عملکرد این فناوری را در شرایط شبیهسازی شده فضا نشان داده است. محققان “میتسوبیشی” بشقاب یک آنتن به عرض ۶.۵ اینچ(۱۶.۵ سانتی متر) را در این شرایط چاپ کردند. این آنتن در آزمایشات به خوبی آنتنهای ماهوارهای معمولی عمل کرد.
حساسیت آنتنها به طور مستقیم با اندازه آنها ارتباط دارد. هرچه آنتن بزرگتر باشد، سیگنالها را بهتر تشخیص داده و ارسال میکند. اما اندازه ماهوارهها هنگام پرتاب به مدار چالش برانگیز است، زیرا یک آنتن بزرگ فضای زیادی را در موشک اشغال میکند. آنتنها همچنین باید محکم باشند تا از ارتعاشات موشک حین پرتاب جان سالم به در ببرند که این موضوع نیز باعث سنگین شدن آنها میشود. هرچه یک ماهواره سنگینتر باشد، پرتاب آن هزینه بیشتری خواهد داشت.
قطعاتی که به صورت سه بعدی در فضا چاپ میشوند، میتوانند بسیار سبکتر و نازکتر باشند، زیرا نیازی نیست که در برابر ارتعاشات موشک حین پرتاب مقاومسازی شوند. بنابراین، با چاپ سهبعدی آنتنها به طور مستقیم در فضا، نه تنها در هزینهها صرفهجویی میشود، بلکه میتوان ماهوارههای بسیار کوچکتر را به آنتنهای بسیار بزرگتری نسبت به آنتنهای کنونی مجهز کرد.
این شرکت در بیانیهای گفت که این فناوری راه را برای “چاپ سه بعدی سازههای بسیار بزرگ در فضا” هموار میکند، که به هیچ وجه امکان پرتاب آنها با موشک وجود ندارد.
این رزین در برابر حرارت نیز مقاوم است و میتواند دمای ۷۵۰ درجه فارنهایت(۴۰۰ درجه سانتیگراد) را تحمل کند. این میزان بیشتر از دمایی است که فضاپیماها در مدار اطراف زمین تجربه میکنند.
این شرکت در بیانیهای اعلام کرد: طراحی آنتن فضاپیماها به دلیل نیازهای متناقض آنها یعنی بهرهوری بالا و پهنای باند وسیع در عین وزن کم، کاری چالشبرانگیز است. بهرهوری بالا و پهنای باند گسترده لزوماً به دیافراگم بزرگ نیاز دارد، اما استقرار مقرون به صرفه آنها در مدار به طور معمول حکم میکند که طرحها به اندازهای سبک و کوچک باشند که در داخل یک موشک جا بگیرند.
این شرکت افزود که رزین آنها اولین رزین مناسب برای استفاده در خلاء است، زیرا برای جلوگیری از جامد شدن سریع، به اکسیژن جو زمین نیاز ندارد. نمایندگان “میتسوبیشی” اضافه کردند که استفاده از پرتو طبیعی ماورابنفش مصرف برق چاپگر سه بعدی را کاهش میدهد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه