“تلسکوپ جهانی AAS” یک تلسکوپ فیزیکی نیست بلکه مجموعهای از نرمافزارهای منبع باز و دادهها است که برای ایجاد تجسمهای علمی با یکدیگر ادغام میشوند.
این نمای کلی از کهکشان که با زوم کردن روی آن میتوان به اولین تصویر رنگی منتشر شده توسط جیمز وب رسید نشان میدهد که آن چه تلسکوپ فضایی ناسا از آن تصویربرداری کرده ذرهای در دل یک جهان بیکران است.
ناسا در توضیح این تصویر در وبسایت خود نوشت: این تکه از جهانِ پهناور بخشی از آسمان را نمایش میدهد که اندازه آن تقریبا به اندازه یک دانه شن در فضا است!
اگر میخواهید به طور دستی و با اسکرول موس(scroll) روی این تصویر زوم کنید و جزئیات بیشتری را تماشا کنید یا عقبتر بیایید و جهان را از نمایی کلیتر مشاهده کنید کافی است روی لینک “تصویر جیمز وب” کلیک کنید.
اولین تصویر رنگی تلسکوپ فضایی جیمز وب بامداد روز سهشنبه ۲۱ تیر ماه طی رویدادی در کاخ سفید توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا منتشر شد.
این تصویر خوشه کهشکانی را نشان میدهد که در فاصله ۴.۶ میلیارد سال نوری از ما قرار دارد. سایر تصاویر این تلسکوپ که به گفتهی “بیل نلسون” رئیس ناسا، عمیقترین تصاویر ثبت شده از جهان ما تاکنون هستند قرار است امروز (سهشنبه ۲۱ تیر) ساعت ۱۹ به وقت تهران منتشر شوند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب که پروژه مشترک آژانسهای فضایی آمریکا، اروپا و کانادا است در تاریخ ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، مصادف با چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شد. این رصدخانه پیشرفته فضایی پس از گذشت یک ماه به مقصد خود در نقطه لاگرانژ ۲ رسید و راهاندازی ابزارهای علمی پیشرفته آن به مدت شش ماه توسط محققان در زمین پیگیری و دنبال شد. اکنون انتظارها به پایان رسیده و این تلسکوپ اولین تصویر خود را به نمایش گذاشته است و به زودی تصاویر دیگری از آن منتشر خواهد شد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه