فیروز دولتشائی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به چشم انداز اقلیمی میانگین بارشهای استان در فصل پاییز ۱۴۰۱، افزود: میانگین بارشها در فصل پاییز گرایش به کمتر از نرمال دارد.
وی برآورد کنونی میانگین بارش فصل پاییز را ۴۰ تا ۹۰ میلیمتر اعلام کرد و ادامه داد: این در حالیست که میانگین بارش در سال گذشته ۸۸ میلیمتر و در بلندمدت (نرمال) ۱۲۰ تا ۱۷۰ میلیمتر بوده است.
دولتشائی ابراز امیدواری کرد، از آذرماه و در فصل زمستان و بهار ۱۴۰۲ میانگین بارشهای استان بهتدریج بهبود یابد.
وی برآورد میانگین بارش انباشتی استان در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ را بین ۳۲۰ تا ۴۱۰ میلی متر اعلام کرد و افزود: این میزان در سال آبی گذشته ۳۰۲ میلیمتر و در بلندمدت ۴۲۰ تا ۴۹۰ میلی متر بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه درباره پیشبینی وضعیت دمایی پاییز امسال نیز یادآور شد: نوسان میانگین دمای هوا در فصل پاییز، یک تا دو درجه سلسیوس بیشتر از نرمال و احتمالا نیم تا یک درجه بیشتر از سال گذشته خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه به بیان ساده پاییز خوبی در پیش نداریم، خاطرنشان کرد: مگر اینکه دگرگونی ناگهانی و غیرقابل پیش بینی در جو روی دهد. مانند اتفاق نادری که آخرین بار در پاییز ۱۳۹۹ روی داد و در آن سال مطابق انتظار با تاخیر دو هفتهای بارش و برخلاف انتظار با بهبود بارش در ادامه پاییز روبرو شدیم.
دولتشائی اضافه کرد: برای فصل زمستان و بهار نیز امیدواریم دستکم نسبت به سال گذشته شرایط بهتری داشته باشیم، هر چند مبنا و ملاک برنامه ریزی برای پیش بینی زمستان آذر ماه و مبنای بهار بولتن صادره در ماه اسفند خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه تاکید کرد: با توجه به کسری انباشته قابل ملاحظه بارش و احتمال تاخیر آغاز بارشهای موثر سال آبی پیش رو، باید برنامه ریزی های کلان با رویکرد کمبود آب، انرژی و ادامه خشکسالیها باشد.
نکته دیگری که دولتشائی به آن اشاره کرد این بود که صحت پیش بینی های بلندمدت بین ۵۵ تا ۷۰ درصد است و برای پیش بینی دقیق تر وضعیت بارش های سال آبی آینده باید منتظر چشم اندازهای اقلیمی هفتگی، روزانه و ماهانه باشیم.
وی در پایان از مردم خواست حتما آخرین پیش بینیهای روزانه و فصلی هواشناسی را از طریق تارنمای هواشناسی دریافت کنند تا در صورت دگرگونی احتمالی شرایط جوی، از یک تا دو هفته پیش از وقوع آن باخبر باشند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه