پویا طالب نیا در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وجود دو بازار تاریخی در اورامانات جهانی، اظهار کرد: این بازارها در دو شهر هورامان تخت در استان کردستان و نودشه در استان کرمانشاه واقع شده اند.
وی اضافه کرد: طبق شواهد، بازار تاریخی شهر نودشه مربوط به دوره قاجاریه است و از آنجایی که این شهر در گذشته یکی از نقاط تجاری مهم بین مناطق لهون، هورامان تخت و ژاورود بوده، برای همین بازار آن رونق خاصی داشته است.
مدیر پایگاه جهانی اورامانات ساختار این بازار را از نوع خطی دانست و افزود: در این بازار حجره های متعددی وجود دارد که مشاغل مختلفی همچون آهنگری، زرگری، پارچه فروشی، کلاش بافی، صنایع چوبی و قهوه خانه در آن فعال هستند.
وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت و قدمت این بازار تاریخی، برنامه مرمت و ساماندهی آن را در دستورکار قرار داده ایم تا بتوانیم آن را برای پذیرش گردشگرانی که به منطقه اورامانات میآیند، آماده کنیم.
طالب نیا خاطرنشان کرد: طی سالهای گذشته بیشتر به جاذبه های طبیعی اورامانات توجه شده و کمتر به اهمیت تاریخی و آثار و بناهای تاریخی مهمی که در این منطقه وجود دارد، توجه شده است.
وی ادامه داد: از طرفی نودشه به عنوان شهر ملی کلاش بافی به ثبت ملی رسیده و شهری توریستی است که ظرفیت پذیرش گردشگران زیادی را دارد، بنابراین باید تنوع زیرساخت های گردشگری را در آن فراهم کنیم.
مدیر پایگاه جهانی اورامانات خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی و مرمت این بازار تاریخی در بخش ساباط آن که مهمترین عنصر بازار تاریخی است، با همکاری شهرداری، راه و شهرسازی، شورای شهر و مردم منطقه با اعتبار حدود ۴۰۰ میلیون تومان انجام گرفت.
به گفته این مسئول، ادامه مرمت و ساماندهی بازار تاریخی نودشه شامل سنگفرش معابر، لکه برداری از جداره ها، ساماندهی تابلوها متناسب با فضای محیطی و… حدود دو سالی به طول خواهد انجامید.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه