کشاورزانی که از استانهای دیگر به کرمانشاه آمده و اراضی زراعی کشاورزان این دیار را اجاره میکنند، برای آنکه در زمانی کوتاه حداکثر سود را ببرند، با مصرف کود فراوان به دنبال برداشت چند برابری محصول هستند که این روند نیازمند افزایش چند برابری مصرف آب نیز هست.
ادامه این روند طی سالهای آینده نه تنها باعث آسیب جدی به زمین کشاورزی شده، بلکه به چاههای منطقه و منابع آب زیرزمینی هم صدمه میزند، خصوصا همین حالا که بخش عمده دشتهای کرمانشاه ممنوعه یا ممنوعه بحرانی است.
اخیرا استاندار کرمانشاه تاکید کرده که کشاورزان کرمانشاه نباید زمینهای خود را به کشاورزان دیگر استانها اجاره دهند و در غیر اینصورت ارائه خدمات به آنها قطع می شود.
به عقیده رئیس گروه احیا و تعادل بخشی دشتهای شرکت آب منطقهای کرمانشاه، ممنوع شدن اجاره اراضی کشاورزی کرمانشاه به کشاورزان استانهای دیگر کمک قابل توجهی به منابع آبی استان خواهد کرد و حداقل از بدتر شدن وضعیت سایر دشتهای استان جلوگیری میکند.
ایوب ذائبی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به صدمه جدی که فعالیت کشاورزان استانهای دیگر به منابع آبی کرمانشاه وارد میکند، افزود: از آنجایی که این کشاورزان تلاش میکنند در بازهای که زمین را اجاره دارند بیشترین برداشت محصول را انجام دهند، از همین رو برداشت آنها از چاهها حداقل دو برابر میزان مجاز پروانه چاه است.
وی ادامه داد: در برخی موارد این کشاورزان موادی به داخل چاه میریزند تا همراه آب به سمت محصولات کشاورزی سرازیر شود که این مواد در بلندمدت آسیب جدی به دیواره چاه و منصوبات چاه از جمله دستگاه پمپاژ وارد میکند.
رئیس گروه احیا و تعادل بخشی دشتهای شرکت آب منطقهای کرمانشاه فعالیت این کشاورزان را در سطح استان پراکنده و در دشتهای دارای آب کرمانشاه دانست که عمدتا در شهرستانهای کرمانشاه، کنگاور، اسلام آبادغرب و … قرار دارد.
به گفته ذائبی، ادامه این روند باعث میشود دشتهای محدود آبداری که در این مناطق داریم نیز مانند سایر دشتهای استان ممنوعه و یا ممنوعه بحرانی شوند.
وی اضافه کرد: البته چاههایی که در این مناطق مورد استفاده قرار میگیرند در سالیان گذشته مجوز گرفتند و اکنون به دلیل وضعیت نامناسبی که این دشتها دارند در این مناطق مجوز چاه جدید و برداشت آب صادر نمیشود.
رئیس گروه احیا و تعادل بخشی دشتهای شرکت آب منطقهای کرمانشاه معتقد است، ممنوعیت اجاره اراضی کشاورزی کرمانشاه به کشاورزان دیگر استانها اگرچه در مراحل اول شاید نتواند انقلابی ایجاد کند، اما در در بلندمدت بر بهبود وضعیت منابع آب زیرزمینی استان بی تاثیر نیست و یا حداقل جلوی بدتر شدن وضعیت دشتها را خواهد گرفت.
ذائبی دشتهایی مانند روانسر – سنجابی، ماهیدشت و … را از جمله مهمترین دشتهایی دانست که با ممنوعیت اجاره دادن اراضی کشاورزی، تاثیر مثبت میپذیرند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه