ارسلان نادری پور رئیس نظام پرستاری استان کرمانشاه به مناسبت روز پرستار (۹ آذر) در گفتگو با ایسنا، شمار جامعه کادر پرستاری استان را حدود شش هزار نفر اعلام کرد و گفت : از این تعداد ۵۲۰۰ نفر در مراکز دولتی و حدود ۸۰۰ نفر در مراکز درمانی غیردولتی استان مشغول فعالیت هستند.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع کادر پرستاری که شامل هوشبری، اتاق عمل، فوریتهای پزشکی، پرستار، کمک پرستار و بهیار است، ۷۰ درصد آنها را پرستاران تشکیل میدهند.
رئیس نظام پرستاری استان کرمانشاه ازکمبود پرستار به عنوان یک مشکل کشوری یاد کرد و افزود: استاندارد کشوری تعداد پرستار به ازای هر تخت حدود ۱.۸ است، درحالیکه میانگین کشوری در این زمینه عدد یک را نشان میدهد و در استان کرمانشاه کمی وضعیت بهتر است و شاخص استان در این زمینه ۱.۱ است.
نادری با اشاره به ضرورت جذب هرچه بیشتر پرستاران گفت: خوشبختانه دولت و مجلس در حال پیگیری این موضوع هستند و قرار است به زودی استخدام پرستاران را شاهد باشیم.
رئیس نظام پرستاری استان کرمانشاه گفت: در حال حاضر مشکل اصلی جامعه پرستاری در کنار کمبود نیرو، بحث جایگاه شغلی آنهاست، چرا که هنوز ما چیزی به عنوان “معاونت پرستاری” در دانشگاههای علوم پزشکی کشور نداریم.
وی خاطرنشان کرد: معاونت پرستاری در سطح وزارت بهداشت فعال است و باید این معاونت در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور هم فعال شود و امیدواریم مسئولین در این زمینه هم مساعدت لازم را داشته باشند.
وی در خصوص تعدیل نیروهای طرحی پرستاری پس از پایان دوران اوج کرونا گفت: چیزی به اسم تعدیل یا اخراج پرستاران نداریم. نیروی طرح پرستاری نیروی موقت و فارغ التحصیلانی هستند که به مدت دو تا نهایتا چهار سال موظفند هرجا که وزارت بهداشت تعیین کند، انجام وظیفه کنند.
وی افزود: در دوران کرونا به دلیل شرایط موجود مدت طرح فارغ التحصیلان تا حداکثر پنج سال هم قابل تمدید شد و این نیروها استخدام نبوده اند که بحث اخراج یا تعدیل در خصوص آنها مطرح باشد، اما خوشبختانه مجلس و دولت پیگیر هستند که افرادی که در دوران کرونا طرح گذارنده اند در اولویت استخدام قرار گیرند.
رئیس نظام پزشکی استان کرمانشاه از اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری هم خبر داد و افزود: خوشبختانه این مطالبه مهم پرستاران بعد از ۱۵ سال امسال اجرایی شد و امسال پنج هزار میلیارد تومان اعتبار به اجرای آن اختصاص داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح قرار بود از زمستان سال گذشته شروع شود که علی رغم اختصاص ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به دلیل فراهم نبودن زیرساختها اجرای آن به تاخیر افتاد.
نادری گفت: در حال حاضر برخی دانشگاههای علوم پزشکی کشور پرداختهایی در راستای اجرای این طرح داشته اند که بصورت علی الحساب است و قرار است به زودی اجرای این طرح شکل جدی تری به خود گرفته و مطالبات پرداخت شود .
ثبت دیدگاه