علی چاله چاله رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه پیش بینی شده امسال ۹۸ هزار هکتار گندم آبی در استان کرمانشاه کشت شود گفت : با تدابیر اتخاذ شده انتظار میرود استقبال خوبی از طرف کشاورزان استان برای کشت قراردادی گندم آبی صورت گیرد.
علی چاله چاله گفت: در شیوه نامه کشت قراردادی، کشاورز پس از مراجعه به سایت شرکت بازرگانی دولتی ایران و یا مراکز جهاد کشاورزی و دانلود اپلیکیشن مربوطه و ثبت مشخصات خود در سامانه شرکت غله، و ثبت و امضای الکترونیکی قرارداد بین اداره کل غله و خدمات بازرگانی و کشاورز، قرارداد چاپ شده را به همراه سفتهها که یک و نیم برابر ارزش پولی است در هنگام تحویل محصول دریافت و به کارگزار برای اخذ کود تحویل خواهد داد.
وی افزود: در قرارداد منعقد شده ۱۰۰ درصد بهای کود ازته را کشاورز پرداخت میکند، اما ۵۰ درصد بهای کود فسفاته و ۵۰ درصد بهای کود پتاسه به صورت نقد توسط کشاورز پرداخت و بقیه از بهای گندم تحویلی کشاورز در فصل خرید کم و تسویه میشود.
چاله چاله با اشاره به اینکه بیمه نامه نیز به صورت الکترونیک بدون نیاز به سفته صادر میشود افزود: ۲۰ درصد سهم بیمه کشاورزانی که از کشت قراردادی استفاده میکنند کمتر از دیگر کشاورزان است.
وی گفت: به ازا هر تن محصول گندم تحویلی به مراکز خرید ۱۰۰ هزار تومان به عنوان کرایه حمل به کشاورز پرداخت میشود و گندمکار آبی در قالب کشت قراردادی به ازا تحویل هر کیلوگرم گندم ۱۵۰۰ تومان یارانه کشت دریافت میکند.
کشت محصولات دیم در کرمانشاه
بیش از ۱۲۶ هزار هکتار از اراضی شهرستان کرمانشاه در سال زراعی جاری به کشت محصولات دیم اختصاص یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه گفت: کشت محصولاتی همچون گندم، جو، نخود، کاملینا و نخود علوفهای در غالب طرح جهش تولید با همکاری بنیاد برکت در دیمزارهای شهرستان کرمانشاه در حال اجرا است.
کامران کریمی افزود: افزایش دانش کشاورزان در تولید محصولات بیشتر، بهره مندی کشاورزان از نهادههای یارانهای، استفاده از یارانهی بیمه و نظارت مستمر کارشناسان بر مزارع از مزایای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهاست.
اراضی کشاورزی شهرستان کرمانشاه حدود ۳۱۰ هزار هکتار است
احداث ۲۵۰ هکتار باغ دیم در اراضی شیبدار
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: ۲۵۰ هکتار باغ دیم در اراضی شیبدار استان کرمانشاه احداث میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بااشاره به اینکه تاکنون ۵۰۰ هکتار از اراضی مستعد برای توسعه باغات شیبدار در استان شناسایی شده گفت: از این مقدار سطح زیر کشت ۲۵۰ هکتار در شهرستانهای روانسر، سنقر، صحنه و دالاهو چاله کنی و در آن سامانه آبگیر احداث شده است.
رحمان فیض قربانی با بیان اینکه عملیات کاشت نهال از ابتدای دی آغاز میشود و تا بهمن ادامه دارد گفت: با اجرای این طرح ۲۵۰ نفر صاحب شغل میشوند.
وی افزود: با احداث این باغات سالیانه ۵۰۰ تن محصول به مجموع تولید محصول کشاورزی استان اضافه میشود.
توسعه باغات شیب دار به توسعه حداکثری از آب سبز (استحصال آب باران) کمک میکند و عاملی مهم در اشتغالزایی، تقویت حوزههای ابخوان و جلوگیری از فرسایش خاک است .
ثبت دیدگاه