افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
رکورد پرتاب‌های فضایی در سال ۲۰۲۲ شکسته شد
25 دی 1401 - 1:12
شناسه : 35592

در سالی که گذشت ۱۸۰ موشک با موفقیت به فضا پرتاب شدند که بیش از یک سوم از آنها متعلق به شرکت اسپیس‌ایکس بوده است.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از نیچر، در سالی که گذشت ۱۸۰ پرتاب موفقیت‌آمیز فضایی به مدار انجام گرفت که در نوع خود یک رکوردشکنی بوده است. در این سال ۴۴ پرتاب بیشتر از سال ۲۰۲۱ انجام گرفت و این پرتاب‌ها متعلق به شرکت آمریکایی اسپیس‌ایکس، دولت چین و سایر شرکت‌های تجاری بوده‌اند.

جاناتان مک داول(Jonathan McDowell)، اخترفیزیکدان در مرکز اخترفیزیک هاروارد و اسمیتسونیان در کمبریج که پایگاه‌های اطلاعاتی پروازهای فضایی است و تجزیه و تحلیلی از پرتاب‌ها در سال ۲۰۲۲ منتشر کرده است، می‌گوید: ترافیک فضایی در حال افزایش است.

اسپیس ایکس که مقر آن در کالیفرنیا است، به طور متوسط هر شش روز یک بار در طول سال یکی از موشک‌های فالکون خود را به مدار زمین فرستاده است. مجموع ۶۱ پرتاب موفقیت آمیز آن با رکورد موشک‌های R-۷ شوروی در سال ۱۹۸۰ برابری می‌کند.

بیشتر پرتاب‌های اسپیس‌ایکس محموله‌های تجاری، از جمله شبکه ماهواره‌های ارتباطی استارلینک این شرکت را حمل می‌کردند. اکنون بیش از ۳۳۰۰ استارلینک عملیاتی وجود دارد که تاکنون بزرگترین صورت فلکی ماهواره‌ای را تشکیل داده‌اند. ازدحام فزاینده در فضا به این معنی است که از اواخر سال ۲۰۲۰ تا اواخر سال ۲۰۲۲، اسپیس ایکس مجبور شده که مسیر استارلینک‌های خود را بیش از ۲۶ هزار بار برای جلوگیری از برخورد با سایر اجرام فضایی تغییر دهد.

بر اساس تجزیه و تحلیل مک داول، علاوه بر اسپیس‌ایکس، سایر موشک‌های آمریکایی در سال میلادی گذشته ۱۷ پرتاب انجام داده‌اند که شامل پرتاب موشک سنگین و جدید ناسا به نام سامانه پرتاب فضایی در ماه نوامبر می‌شود. این موشک قرار است فضانوردان را طی سال‌های آینده به ماه ببرد.

رکورد پرتاب‌های فضایی در سال ۲۰۲۲ شکسته شد
تعداد پرتاب‌های انجام شده در سال ۲۰۲۲

حضور رو به رشد در فضا

چین ۶۲ پرتاب موفقیت‌آمیز انجام داده که ۹ مورد بیشتر از پرتاب‌های این کشور در سال ۲۰۲۱ است. بسیاری از آنها پرتاب‌های دولتی بودند، اما بخشی از آن‌ها نیز متعلق به شرکت‌های تجاری بوده است. به طور کلی، نرخ پرتاب چین در سال ۲۰۲۲ تقریبا سه برابر روسیه بود. مک داول می‌گوید: چین جایگزین روسیه به عنوان قدرت فضایی دوم، می‌شود.

چین در ماه اکتبر، رصدخانه خورشیدی خود را با نام «Kuafu-۱» راه‌اندازی کرد. همچنین سومین و آخرین ماژول اصلی ایستگاه فضایی در حال گردش خود به نام تیانگونگ را ارسال کرد. این ایستگاه فضایی اکنون کامل شده است.

از دیگر پرتاب‌های علمی سال گذشته می‌توان به ماهواره نقشه‌برداری آب سطحی و توپوگرافی اقیانوسی ناسا، یک فرودگر خصوصی ماه از شرکت ژاپنی «ispace» و اولین ماموریت کره جنوبی در ماه اشاره کرد.

مجموعه پرتاب‌های اروپا از ۱۵ پرتاب موفق در سال ۲۰۲۱ به تنها پنج مورد در سال ۲۰۲۲ کاهش یافت. آژانس فضایی اروپا پرتاب موشک‌های سایوز ساخت روسیه را پس از حمله روسیه به اوکراین در ماه فوریه ۲۰۲۲ متوقف کرد.

در مقابل، نیوزیلند با ۹ پرتاب رکورددار سال ۲۰۲۲ بود. شرکت آمریکایی راکت‌لب(Rocket Lab) محموله‌های تجاری را از نیوزیلند به مدار فرستاد.

سال آینده می‌تواند به شکستن رکوردهای بیشتری منجر شود. اسپیس‌ایکس اعلام کرده که امیدوار است در سال ۲۰۲۳ صد پرتاب انجام دهد که شامل اولین پرتاب مداری موشک عظیم استارشیپ می‌شود که قرار است در نهایت انسان‌ها را به ماه و مریخ برساند.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷