به گزارش افق کرمانشاه، بهرهبرداران صبح اول وقت به دامن کوههایی مانند دالاهو و یا شاهو و همچنین دشتهای استان میروند و این گیاهان را برداشت میکنند
آنها روزانه در بازار گیاهان را به فروش میرسانند.مردم محلی علاقه خاصی به استفاده از این گیاهان در بهار دارند و غذاهای گوناگونی با این گیاهان درست میکنند.
یکی از این غذاها نان مخصوصی به نام کلانه هست که خاص مناطق کردنشین است و ترکیبی از پیچک و آرد و روغن حیوانی است.
برخی از این گیاهان که پیازچه دارند بهرهبرداران باید مراقب باشند آنها را از ریشه نکنند.
در سالهای اخیر برداشتهای بی رویه باعث شده تا از میزان این گیاهان به نحو چشمگیری کاسته شود .هرچند تلاشهایی برای احیا آنها صورت گرفته است .
در کرمانشاه ۱۴۰ گونه انواع گیاهان خوراکی و بهاری شناسایی شده است که ۱۷ نوع آنها در سبد غذایی مردم منطقه جا دارد
مردم بسیاری از این گیاهان را به صورت خام استفاده می کنند و یا انواع خورش ها و بورانی ها را با انها درست می کنند
کنگر پاغازه ریواس جعفری کوهی شنگ و پیاز کوهی از جمله این گیاهان است کارشناسان منابع طبیعی میگویند مردم باید در بهرهبرداری از این گیاهان مراقب باشند و از ریشه آنها را نکنند
ثبت دیدگاه