الهه جعفرزاده: خوشبختانه همه سرطانها یکسان نیستند و با تشخیص به موقع و شروع درمان میتوان از خطر مرگشان پیشگیری کرد. در علم پزشکی انواع مختلفی از سرطان با شدت و علائم مختلف وجود دارد؛ به عنوان مثال، برخی از انواع سرطان را میتوان با جراحی درمان کرد، در حالی که برخی دیگر ممکن است به پرتو درمانی یا شیمی درمانی نیاز داشته باشند یا حتی گاهی اوقات سرطان میتواند رو به بهبودی باشد، به این معنی که بیماران دیگر نیازی به درمان ندارند. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید سرطان یک بیماری خطرناک است و نباید آن را ساده گرفت.
تشخیص زودهنگام این سه سرطان کشنده و خطرناک، شانس درمان و حتی بهبود کامل بیماری را افزایش میدهد:
سرطان تخمدان
نوعی از سرطان است که از تخمدان شروع میشود و منجر به ایجاد سلولهای غیرعادی میشود که توانایی تکثیر و حمله به دیگر بخشهای بدن را دارند. ممکن است علائم در آغاز بیماری مبهم یا غیرآشکار باشند، اما با پیشرفت سرطان احتمال بروز علائم بیشتر میشود. از همین رو سرطان تخمدان اغلب «قاتل خاموش» نامیده میشود، زیرا معمولاً تا زمانی که در خارج از تخمدان تکثیر نشود، علائم ظاهری ندارد.
آگاهی از علائم و نشانههای سرطان تخمدان ضروری است؛ نفخ، درد در ناحیه لگن، اختلال در غذا خوردن یا احساس سیری سریع و تکرر ادرار از جمله این علائم هستند.
سرطان لوزالمعده
لوزالمعده آنزیمهایی را آزاد میکند که به هضم کمک میکنند و هورمونهایی تولید میکند که وظیفه مدیریت قند خون را دارند. سرطان لوزالمعده (پانکراس) زمانی رخ میدهد که سلولهای درون غده لوزالمعده، که پشت معده قرار دارد، به طور خارج از کنترل شروع به تکثیر میکنند و یک توده تشکیل میدهند. این سلولهای سرطانی توانایی حمله به دیگر بخشهای بدن را دارند.
سرطان لوزالمعده میتواند به سرعت به اندامهای مجاور سرایت کند. متأسفانه اغلب تا زمانی که پیشرفته نشود، شناسایی نمیشود، زیرا علائم و نشانههای اولیه بیماری مبهم هستند. این سرطان میزان مرگ و میر بسیار بالایی دارد، به طوری که تنها حدود ۱۰ درصد از افراد مبتلا به این بیماری بیش از پنج سال پس از تشخیص زنده میمانند. کسانی که بیماریشان به موقع تشخیص داده میشود شانس بیشتری برای درمان موفقیت آمیز دارند.
سرطان مغز
این سرطان زمانی شروع میشود که رشد سلولهای طبیعی از حالت منظم خارج شده و به طور غیرطبیعی رشد کنند؛ همین موضوع باعث رشد سلولهای سرطانی بدخیم در بافت مغز میشود. رشد سلولهای سرطانی باعث ایجاد بافت سرطانی (تومور) در مغز میشود که عملکردهای مغزی مانند کنترل عضلانی، احساس، حافظه و سایر ویژگیهای طبیعی بدن را مختل میکند.
علائم این سرطان هم تا حدودی مبهم ست، اما رایجترین نشانههای آن شامل سردرد، تشنج، حالت تهوع، استفراغ، خوابآلودگی، مشکلات بینایی و شنوایی و تغییرات رفتاری و روانی است.
سرطان مغز معمولاً با جراحی، پرتو درمانی و شیمی درمانی درمان میشود و هدف از درمان حذف تومور است. نوع درمان به اندازه و محل تومور و همچنین سن و سلامت کلی بیمار بستگی دارد.
منبع: eatthis
۴۷۲۳۲
ثبت دیدگاه