به گزارش افق کرمانشاه، امروز باز هم آمار مرگ و میر در اثر بیماری کرونا بسیار بالا بود. آنطور که وزارت بهداشت گزارش داده از دیروز تا امروز ۹ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۴۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۲۲۲ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۲۰۴ هزار و ۵۵۷ نفر رسید. متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۷ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۴ هزار و ۲۶۴ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون دو میلیون ۸۷۶ هزار و ۸۲۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. سه هزار و ۱۸۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۲۳ میلیون و ۶۳۵ هزار و ۶۷۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۶۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
این وضعیت باعث شده تا مساله قرمز کرونایی شدن پایتخت بار دیگر مطرح شود. معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران با بیان اینکه تهران در هفته آتی وضعیت قرمز کرونایی پیدا خواهد کرد، گفت: با روند افزایشی ابتلا و بستری بیماران کرونا در استان تهران روبرو هستیم.
نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران درباره «آخرین وضعیت کرونایی استان تهران»، بیان داشت: شاهد بروز نمونههای جدید ابتلا هستیم؛ به طوری که از نظر وضعیت کلی ۱۰ روزی است که افزایش میزان ابتلا را در استان تهران شاهد هستیم.
وی ادامه داد: رشد ۱۲ درصدی بیماران سرپایی و بستری را شاهد بوده؛ به طوری که تعداد موارد بستری در روز گذشته برای اولین بار در طول یک ماه گذشته به بیش از هزار بیمار رسید.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران با اشاره به روند افزایشی پیک کرونا در استان تهران، افزود: پیک کرونا از ۱۰ فروردین سال جاری آغاز و تا ۱۰ خرداد ادامه داشت. از ابتدای خرداد شروع به کاهش داشته، اما در ۱۰ خرداد روند کاهشی متوقف شد.
توکلی اضافه کرد: از این تاریخ تا اول تیرماه روند ثابتی وجود داشت اما متأسفانه از ابتدای تیر ماه روند افزایشی آغاز شد که برابر با ۱۰ درصد بود و این یک زنگ خطر است.
با وجود آنکه هنوز تهران قرمز نشده است ولی از سوی مسولان استانداری دورکاری ۵۰ درصدی کارمندان در استان تهران اعلام شد. معاون منابع انسانی استاندار تهران اعلام کرد: در شهرهای دماوند و فیروزکوه باید ۷۰ درصد کارکنان ادارات به صورت دورکاری فعالیت کنند و ۳۰ درصد از نیروها نیز به صورت حضوری به انجام وظایف در ادارات بپردازند. در شهرهای دیگر استان از جمله تهران باید ۵۰ درصد کارکنان در ادارات حضور داشته باشند و ۵۰ درصد دیگر از نیروها به صورت دورکاری به فعالیت بپردازند.
واکسیناسیون عمومی در چه حال است؟
در وضعیتی که به نظر می رسد در آستانه موج پنجم فراگیری کرونا هستیم، برنامه واکسیناسیون عمومی هم در حال اجراست. معاون آموزشی وزارت بهداشت از واکسیناسیون تمامی دانشجویان کشور تا پایان پاییز خبر داد و گفت: در حال حاضر ۴۰ درصد دانشجویان علوم پزشکی واکسینه شدند.
دکتر علی اکبر حق دوست با اشاره به آخرین برنامه ریزی ها در خصوص واکسیناسیون دانشجویان گفت: دانشجویان علوم پزشکی که در بیمارستان حضور دارند و مستقیم یا غیر مستقیم با بیمار سروکار دارند همگی در سطح کشور واکسن زدند و در واکسیناسیون اینها مشکلی نداریم.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد از دانشجویان علوم پزشکی واکسن زدند اما در مورد سایر گروههایی که با بیماران مواجهه نداشتند تمهیداتی اندیشیده شده که واکسیناسیون شوند.
همچنین در راستای واکسیناسیون عمومی هم فرمانده مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: تاکنون ۷.۴ درصد از جمعیت استان را واکسینه کرده ایم که نسبت به نرم کشوری که ۶.۲ است، عدد بالایی را نشان می دهد.
دکتر علیرضا زالی – فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران امروز، درباره چرایی تجمیع مراکز کوچک واکسیناسیون در مناطق مختلف توضیح داد: در تهران متناسب با تعداد افراد منطقه و میزان مراجعان برای دریافت دُز اول واکسن، مراکز تجمیعی را شکل دادیم. در حال حاضر ۸۰ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در تهران وجود دارد که این آمار را افزایش خواهیم داد تا ازدحام ها به حداقل برسد.
وی با اشاره به افزایش تعداد شیفت های واکسیناتورها، گفت: براساس پیش بینی ها مشکلات موجود طی چند روز آینده رفع خواهد شد. نگرانی اصلی که مردم در تهران داشتند این بود که نکند افرادی که دُز اول واکسن را دریافت کرده اند از تزریق دُز دوم محروم شوند. خوشبختانه ما دپوی کافی برای ۷۰ سال به بالاهایی که دُز اول را دریافت کرده اند و آنهایی که جا مانده اند، درنظر گرفته ایم و نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
او با اشاره به راه اندازی مرکز واکسیناسیون کرونا در باغ موزه دفاع مقدس به عنوان هشتادمین مرکز تجمیعی در تهران، عنوان کرد: تا امروز یک میلیون و ۱۱۰ هزار واکسن در تهران تلقیح شده است. ۴۰۰ هزار نفر هر دو دُز را دریافت کرده اند. تاکنون ۷.۴ درصد از جمعیت استان را واکسینه کرده ایم که نسبت به نرم کشوری که ۶.۲ است، عدد بالایی را نشان می دهد. با توجه به تنوع خیلی خوبی که هم در واردات و هم در تولید داخلی واکسن وجود دارد، با سبد متنوعی از واکسن رو به رو خواهیم بود.فرمانده مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: تا زمانی که مطمئن نشویم واکسیناسیون گروه ۷۰ سال به بالا تمام شده است سراغ گروه های سنی دیگر نمی رویم.
همچنین سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در واکنش به وجود واکسن فایزر در کشور، توضیحاتی ارائه داد. علیرضا رئیسی، در خصوص اینکه گفته میشود واکسن فایزر در کشور وجود دارد و عده ای تزریق کرده اند، گفت: شاید واکسن فایزر هم در کشور باشد که قطعاً به صورت قاچاق آمده است.
وی افزود: واکسن فایزر باید در دمای منهای ۷۰ تا ۸۰ درجه سانتیگراد نگهداری شود. شاید شرایط نگهداری آن هم در کشور وجود داشته باشد، اما باید دید چگونه انتقال یافته است. زیرا، زنجیره انتقال واکسن هم مهم است و باید ببینیم چه جوری آمده است.
رئیسی با عنوان این مطلب که اگر دمای نگهداری واکسن فایزر به منهای ۱۰ درجه برسد آن وقت سلامت این واکسن زیر سوال می رود، گفت: آنهایی که این واکسن را زده اند، اشتباه کرده اند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ارتباط با فروش واکسن کرونا در کشور نیز، افزود: تاکنون حتی یک دوز واکسن پولی تزریق نشده است. شاید عده ای رفته اند و پول داده اند که البته اشتباه کرده اند. اما قرار نیست واکسن کرونا در برنامه ملی واکسیناسیون، به فروش برسد.
۲۳۵۲۳۱
ثبت دیدگاه