موضوع ساماندهی قره سو از سالها پیش مطرح بوده تا این رودخانه که از وسط شهر کرمانشاه می گذرد و می تواند جاذبه ای برای این کلانشهر باشد، شرایط بهتری پیدا کند. در همین راستا از اواخر سال گذشته و با تاکید استاندار، ساماندهی قره سو با جدیت بیشتری دنبال و نوعی تقسیم کار بین دستگاههای مربوطه شکل گرفت تا کار با سرعت بیشتری انجام شود.
شرکت آب و فاضلاب موظف شد از ورود فاضلاب به بخشی از قره سو جلوگیری کند که این کار اواخر اردیبهشت به نتیجه نرسید و آنطور که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه اعلام کرد، رودخانه قرهسو در حد فاصل کمربندی غربی و شرقی شهر کرمانشاه از فاضلاب پاکسازی شد.
متعاقب آن نوبت به لایروبی قره سو رسید و آنطور که افشین یگانه مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه عنوان کرد، مقرر شد لایروبی رودخانه به صورت مشترک توسط شهرداری و آب منطقه ای انجام شود.
اما با گذشت چند هفته، هنوز کار لایروبی قره سو آغاز نشده و آب منطقه ای، شهرداری را مسئول لایروبی قره سو می داند و شهرداری نیز آب منطقه ای را.
چندی پیش مدیر دفتر مهندسی رودخانههای شرکت آب منطقهای کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه شهرداری متولی اصلی لایروبی و ساماندهی رودخانه “قرهسو” در محدوده داخل شهر است، گفت: چنانچه شهرداری نیاز به کمک داشته باشد، آماده همکاری هستیم، اما حالا مدیر خدمات شهری شهرداری کرمانشاه متولی این امر را بر اساس قانون شرکت آب منطقه ای میداند.
حسن موحد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به قانون توزیع عادلانه آب مصوب اوایل دهه ۶۰ گفت: بر اساس این قانون تمام رودخانه ها، سواحل دریاها، نهرها و مسیل ها تحت مدیریت وزارت نیرو قرار دارد که نماینده این وزارت در استان شرکت آب منطقهای است.
وی افزود: با وجود اینکه بخشی از رودخانه قره سو از داخل شهر کرمانشاه عبور می کند، اما شهرداری در این زمینه مالکیتی ندارد و علاوه بر بستر رودخانه، مالکیت حریم آن نیز با شرکت آب منطقه ای است.
موحد تاکید کرد: شهرداری جایی که مالکیت نداشته باشد نمی تواند به آن ورود کند، اما با توجه به اینکه شهرداری در محدوده های شهری وظیفه حفظ و ارتقاء محیط زیست را دارد همواره با شرکت آب منطقه ای در بحث لایروبی و ساماندهی این رودخانه همکاری کرده و مشارکت داشته ایم و در حال حاضر نیز آماده مشارکت در این زمینه هستیم و امکاناتی که لازم باشد، پای کار می آوریم.
مدیر خدمات شهری کرمانشاه با بیان اینکه تولی گری شرکت آب منطقه ای و شهرداری در بحث لایروبی رودخانه قره سو و ساماندهی آن محل مناقشه است گفت: این مناقشه به “سند ملی پاسخ به بحران” مربوط می شود که در آن قید شده مطالعات و اجرای ساماندهی جداره و بستر رودخانه ها در محدوده شهرها برعهده شهرداری ها است. وجود این سند موجب شده که بحث متولی گری در زمینه لایروبی این رودخانه محل مناقشه شود، اما ما معتقدیم قانون بالادست سند است.
موحد تاکید کرد: از طرفی حرف ما این است که اگر ما متولی ساماندهی این رودخانه و لایروبی آن هستیم، چرا اعتبارات و بودجه آن به شرکت آب منطقه ای داده می شود. وقتی این شرکت اعتبار این کار را می گیرد نباید انتظار داشته باشد شهرداری متولی ساماندهی آن شود.
وی افزود: در حال حاضر ما مالکیتی در این زمینه نداریم و متولی لایروبی و ساماندهی این رودخانه نیستیم، اما آماده هرگونه همکاری و مشارکت در این زمینه هستیم و هر کمکی که از ما ساخته باشد انجام داده و هر امکاناتی که بتوانیم پای کار می آوریم و هر ساله هم این همکاری را با شرکت آب منطقه ای داریم.
موحد گفت: در حال حاضر هم آمادگی داریم حاشیه های رودخانه قره سو هم که جزو حریم آن محسوب شده و در مالیکت شرکت آب منطقه ای است تحت یک قرارداد اجاره به ما واگذار شده و در قالب یک تفاهم نامه کار ساماندهی آن را نیز انجام دهیم، اما باید نوع همکاری و واگذاری حاشیه های این رودخانه به شهرداری و شرایط اجاره آن مشخص شود.
حال به نظر میرسد برای رفع این اختلافات و تسریع در ساماندهی قرهسو نیاز است از سوی مدیران بالادستی نشستی برگزار و تکلیف مشخص شود تا هر چه زودتر شاهد برداشتن گام های اساسی برای خلاصی قره سو از وضعیت نابسامان فعلیاش باشیم.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه