دکتر علی دارایی مجری این پروژه ملی و عضو هیات علمی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه، در آیین افتتاحیه این واحدصنعتی، از کربن فعال به عنوان یک محصول استراتژیک یاد کرد و افزود: این محصول در صنایع مختلف نظامی، دفاعی، هسته ای، نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع غذایی کاربرد دارد.
وی افزود: نیاز سالانه کشور به این محصول ۱۴ هزار تن است که متاسفانه عمده آن از طریق واردات تامین شده و تنها دو هزار تن آن در کشور تولید می شود.
دارایی گفت: در همین راستا طرح تولید کربن فعال از قیرطبیعی را از ۱۵ سال پیش آغاز کردیم و توانستیم طی سه فاز آن را اجرایی و تجاری سازی کنیم.
وی افزود: فاز اول این پروژه سال ۱۳۸۹ و با کارفرمایی وزارت صمت اجرایی آغاز شد و در این مرحله توانستیم نمونه اولیه را تولید کنیم که در نهایت منجر به ثبت اختراع و تاییدیه بنیاد ملی نخبگان شد.
دارایی گفت: سال ۱۳۹۵ فاز دوم اجرای این پروژه کلیدزده شد و توانستیم در این مرحله به دانش فنی تولید کربن فعال از قیرطبیعی دست پیدا کرده و واحد پایلوت تولیدی آن را با ظرفیت تولید ۱۰۰ تن کربن فعال در سال راه اندازی کنیم.
وی افزود: این فاز از پروژه در قالب طرح ملی و با مشارکت جهاددانشگاهی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی و درنهایت به کسب اولین فناوری در حوزه قیرطبیعی کشور منجر شد.
دارایی گفت: در این فاز از پروژه توانستیم برای اولین بار در کشور کربن فعال با پایه معدنی و کربن فعال کروی و ساچمه ای را تولید کنیم.
به گفته این مسئول طرح تولید کربن فعال از قیرطبیعی، سال ۱۳۹۷ در قالب ۱۰ طرح فناورانه برتر جهاددانشگاهی رونمایی شد.
دارایی از اجرای فازسوم تجاری سازی تولید کربن فعال از قیرطبیعی در سال ۱۳۹۸ خبر داد و افزود: این فاز از پروژه با کارفرمایی مجلس اجرایی شد و توانستیم در این مرحله تکمیل دانش فنی تولید کربن فعال از قیرطبیعی را انجام داده و ظرفیت تولید این محصول را هم به سالانه ۲۰۰ تن برسانیم.
وی افزود: خوشبختانه امروز شاهد افتتاح این واحد هستیم و امیدواریم تولیدات این واحد بتواند تامین کننده بخشی از نیاز کشور در حوزه کربن فعال باشد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه