محمدهادی معینی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به چالشهای متعددی که امروزه کتابفروشیها با آن مواجهند، گرانی کتاب را یکی از مهمترین این چالشها دانست که از گرانی کاغذ و بالا بودن هزینههای چاپ و نشر منشاء میگیرد و افزود: این امر باعث شده مردم خرید کتاب را در اولویت قرار ندهند، لذا با کاهش قابل توجه فروش مواجه شدهایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت یک کتاب با میانگین ۵۰ تا ۷۰ صفحه حدود ۱۷۰ هزار تومان نیست که برخی خانوادهها توان پرداخت چنین ارقامی را ندارند.
رئیس اتحادیه کتابفروشان کرمانشاه از تاثیر کتابهای صوتی و پلتفرمهای مربوط به آن نیز بر کاهش فروش کتاب یاد کرد و گفت: کتابهای صوتی با قیمت پایینتری در اختیار خریداران قرار میگیرد و از سوی دیگر شاید برای برخی گوش دادن به کتاب راحتتر از خواندن آن باشد.
معینی تاکید کرد: همچنین برخی افراد فضای مجازی را جایگزین کتاب کرده و بیشتر وقت خود را صرف این فضا میکنند که این امر نیز بر کاهش فروش کتاب بی تاثیر نیست، درحالیکه مطالبی که در فضای مجازی منتشر میشود به هیچ عنوان به اندازه کتاب مستند نیست.
وی فعالیت گاه و بیگاه نمایشگاههای کتاب بدون مجوز که با تخفیفات ۵۰ درصدی کتاب عرضه می کنند را نیز عامل دیگری دانست که به کتابفروشیها ضربه میزند و افزود: البته با پیگیری های انجام شوده تعداد این نمایشگاه ها بسیار کم شده است.
رئیس اتحادیه کتابفروشان کرمانشاه از معضل دستفروشان نیز یاد کرد و با بیان اینکه عرضه کتاب به این شکل وجهه مناسبی ندارد، عنوان کرد: قیمت پایین این کتابها عمدتا ناشی از اصل نبودن آنها است که ممکن است خارج از چرخه ناشرین و در چاپخانههای زیرزمینی کپی و صحافی شود و جلد بخورد، آن هم با کاغذ بی کیفیت.
معینی همچنین از موانعی که برخی دستگاه ها خصوصا در حوزه مالیات پیش روی کتابفروشیها ایجاد می کنند نیز یاد کرد و ادامه داد: در حالیکه بر اساس قانون فروش کتاب معاف از مالیات است، کتابفروشیها برای اینکه به حقوق قانونی خود برسند با موانع متعددی مواجهند که باعث اتلاف زمان و هزینه برای آنها میشود.
رئیس اتحادیه کتابفروشان کرمانشاه با بیان اینکه سالهای شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاهها و مدارس نیز آسیب جدی بر پیکره کتابفروشان وارد کرد، افزود: برخی واحدها برای همیشه تعطیل شدند و دیگر فعالیت خود را از سر نگرفتند.
معینی میزان فروش کنونی کتابفروشیها را متغییر دانست و اظهار کرد: کتابفروشیهایی داریم که بواسطه منطقه مناسبی که در آن واقع شده اند فروش مناسبی دارند و برخی دیگر ممکن است به سختی یک جلد کتاب را هم در روز بفروشند. در مجموع فروش کتاب بسیار پایین آمده و بیشترین میزان فروش نیز مربوط به کتاب های کمک درسی است.
به گفته وی، در حال حاضر حدود ۷۰ واحد صنفی دارای پروانه کسب در کرمانشاه صرفا در زمینه فروش کتاب فعالیت دارند که متاسفانه تعداد آنها نسبت به سالهای گذشته بسیار کمتر شده است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه