به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، روز جمعه گذشته(۸ سپتامبر) بزرگترین زمین لرزه از سال ۱۹۰۰ تاکنون، مرکز کشور مراکش را با قدرت ۶.۸ ریشتر در ساعت ۲۳:۱۱ به وقت محلی لرزاند.
در حال حاضر همچنان گروههای امداد برای یافتن بازماندگان در زیر آوار در حال تلاش هستند و تاکنون تعداد قربانیان این زلزله به ۲۶۸۱ نفر رسیده است.
کارشناسان میگویند، این کشور در هفتهها و حتی ماههای آینده نیز پسلرزههای ناشی از این زلزله مهیب را تجربه خواهد کرد.
پسلرزههای آتی
رمی موسو، مدیر مرکز لرزهنگاری اروپایی-مدیترانهای میگوید، از زمان زمینلرزه روز جمعه مراکش تاکنون بیش از ۲۵ پسلرزه در این کشور رخ داده است. وی گفت: پسلرزههایی وجود خواهد داشت. احتمالاً نه، این یک قطعیت است.
دکتر برایان باپتی، رئیس لرزهنگاری در سازمان زمین شناسی بریتانیا نیز میگوید که این زمینلرزه در نزدیکی شهر آداسیل در منطقه مراکش-صافی و تقریباً در فاصله ۷۵ کیلومتری از شهر مراکش رخ داده است. کانون آن نسبتاً کم عمق بوده و شهرهای اطراف احتمالاً لرزش بسیار شدیدی را تجربه کردهاند.
وی افزود: زلزلهها در این منطقه از مراکش نسبتاً غیرمعمول هستند و بیشترین فعالیت لرزهای در شمال شرقی این کشور و نزدیکتر به مرز صفحه بین آفریقا و اروپا است. با این حال، در گذشته زمینلرزههایی در این نزدیکی رخ داده است و زلزله همچنان یک خطر مهم در این منطقه از مراکش است.
این زمینلرزه توسط کارشناسان دیگر نیز غیرمعمول ارزیابی شده است. به عنوان مثال، دکتر کارمن سولانا، یک آتشفشانشناس از دانشگاه پورتسموث میگوید: زمین لرزههای مراکش غیرعادی نیستند، اما این زمین لرزه بزرگتر و نزدیکتر به شهر بزرگ مراکش بوده است. متاسفانه مانند بسیاری از شهرهای دیگر در این منطقه، ساختمانهای قدیمی هیچ طراحی ضد لرزهای ندارند، بنابراین بسیار خطرناک هستند.
نیاز به گذشت سالها برای بازسازی
دکتر سولانا در ادامه تاکید کرد: کوههایی که زمینلرزه در آنها رخ داده، ناشی از برخورد صفحات آفریقایی و اروپایی به یکدیگر هستند و این نیرو بوده که زلزله را ایجاد کرده است.
دکتر باپتی به آخرین زمینلرزه بزرگی اشاره میکند که در سال ۲۰۰۴ مراکش را با قدرت ۶.۳ ریشتر لرزاند. این زمینلرزه بیش از ۶۰۰ کشته برجای گذاشت.
وی میگوید: در گذشته زمینلرزههایی در این نزدیکی رخ داده است و زمینلرزهها همچنان یک خطر مهم در این منطقه از مراکش هستند. در سال ۱۹۶۰ زمین لرزهای به بزرگی ۵.۹ ریشتر شهر آگادیر در مراکش را لرزاند و بین ۱۲ هزار تا ۱۵ هزار کشته برجای گذاشت که آن را به مرگبارترین زمینلرزه در تاریخ مراکش تبدیل کرد.
کارشناسان میگویند که لرزشهای کوچکتر نیز خطر فروریختن ساختمانهای آسیبدیده را همراه با پسلرزههایی دارد که هنوز در راه هستند. از آنجایی که این زمینلرزه در شب رخ داده است، تعداد قربانیان بیشتر از زمینلرزههای قبلی در این کشور شده است، زیرا مردم بیشتر داخل خانهها بودهاند.
کارشناسان معتقدند پسلرزهها در هفتههای آینده این منطقه را تحت تاثیر قرار خواهند داد، اما تعداد آنها پس از چند روز به سرعت کاهش مییابد.
با این حال، صلیب سرخ جهانی میگوید که ترمیم خسارت این فاجعه چندین سال طول میکشد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه