به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، «مؤسسه جستجوی هوش فرازمینی»(SETI) به مدت چندین دهه، ستارهها را برای یافتن نشانههایی از یک تمدن پیشرفته بررسی کرده است که از نظر فناوری ممکن است در میان آنها کمین کرده باشد. اگرچه رویای یافتن چنین نشانهای تاکنون تحقق نیافته است اما باید در نظر گرفت که ما فقط به ذره کوچکی از کیهان نگاه کردهایم و این کار را برای مدتی گذرا انجام دادهایم.
یک هدیه بشردوستانه جدید به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار برای مؤسسه SETI، تضمین میکند که تلاشهای این مؤسسه برای مدت طولانی در آینده ادامه خواهند داشت. همچنین این کمکهزینه، بهترین فرصت را برای ستارهشناسان فراهم میکند تا به یکی از جذابترین پرسشهای علمی و فلسفی بشر پاسخ دهند. پرسش این است که آیا ما تنها هستیم.
این مبلغ هنگفت از داراییهای «فرانکلین آنتونیو»(Franklin Antonnio) کارآفرین فقید فناوری و یکی از بنیانگذاران شرکت فناوری اطلاعات و مخابرات «کوالکام»(Qualcomm) اهدا شد. آنتونیو ۱۲ سال با موسسه SETI کار کرد تا این که در ۱۳ مه ۲۰۲۲ درگذشت.
«اندرو سیمیون»(Andrew Siemion) مدیر پژوهشهای SETI در «دانشگاه آکسفورد» در بیانیهای گفت: فرانکلین نه تنها خیّر اولیه پژوهشهای SETI پیرامون «آرایه تلسکوپ آلن»(ATA) بود، بلکه یک بخش جداییناپذیر از گروه فنی به شمار میرفت. دانش خارقالعاده او در زمینه فناوری ارتباطات، برای ارتقای آرایه تلسکوپ آلن و تبدیل شدن آن به یک تلسکوپ رادیویی در سطح جهانی بسیار ارزشمند بود.
موسسه SETI که در سال ۱۹۸۴ تأسیس شد، یک سازمان تحقیقاتی و آموزشی غیرانتفاعی و چندرشتهای است که بیش از ۱۰۰ دانشمند را در ۱۷۳ برنامه جداگانه به کار میگیرد. کمکهای مالی تحقیقاتی، بخش عمدهای از بودجه فدرال SETI را تشکیل میدهند. با وجود این، بیشتر پروژههایی که موسسه انجام میدهد، به کمکهای مالی بشردوستانه و خصوصی وابسته هستند. موسسه SETI، یک بودجه عملیاتی سالانه دارد که معمولا بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون کاهش مییابد و این بدان معناست که کمکهزینه فرانکلین آنتونیو تا حد زیادی میتواند ادامه فعالیت مؤسسه را برای سالهای آینده تضمین کند.
همچنین، بودجه بیشتر به SETI امکان میدهد تا پروژههای کنونی را که به دنبال استفاده کردن از قدرت تحلیل دادهها، یادگیری ماشینی و فناوریهای پیشرفته تشخیص سیگنال با هدف شناسایی فناوری هوشمند در سایر نقاط جهان هستند، یکپارچهسازی کند.
«ناتالی کابرول»(Nathalie Cabrol) مدیر «مرکز تحقیقات کارل ساگان»(CSC) گفت: این کمکهزینه بر همه حوزههای پژوهشی موسسه SETI تأثیر خواهد گذاشت. همچنین، این کمکهزینه به گروههای ما آزادی لازم را میدهد تا اولویتهای علمی خود را دنبال کنند و تأثیر فناورانه، فلسفی و اجتماعی پژوهشهای خود را بر زندگی روزمره ما روی زمین مورد بررسی قرار دهند.
پژوهشگرانی که در زمینه ستارهشناسی و اخترزیستشناسی کار میکنند، این ایده را به طور فزایندهای جدی میگیرند که اولین کشف بدون ابهام ما پیرامون حیات در سایر نقاط کیهان میتواند به شکل یک نشانه فناوری باشد و کاربرد فناوری بیگانه را تضمین کند.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه