امین کوگانی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به قدمت بالای رشته چرم دوزی( سراجی سنتی) در کرمانشاه، اظهارکرد: باتوجه به اینکه کرمانشاه از زمان های بسیار دور تاکنون به واسطه شرایط اقلیمی خود استانی دامپروری بوده، بنابراین صنعت چرم و هنر چرم دوزی در آن رواج داشته است.
وی افزود: در حال حاضر نیز بخش قابل توجهی از هنرمندان صنایع دستی ما یعنی حدود هزار نفر در رشته چرم دوزی فعالیت می کنند.
معاون صنایع دستی کرمانشاه تصریح کرد: براساس برآوردهای انجام شده، هنرمندان صنایع دستی استان سالانه حدود ۱۵۰ هزار قطعه مصنوعات چرمی تولید می کنند که بخشی از آن به خارج از کشور صادر می شود.
وی درادامه یکی از مهمترین مشکلات هنرمندان صنایع دستی در رشته چرم را در کرمانشاه تامین مواد اولیه و گرانی آن عنوان کرد و گفت: در گذشته زنجیره ارزش چرم دوزی در کرمانشاه کامل بود و به همین دلیل هنرمندان بیشتری در این رشته فعالیت داشتند، اما در سالهای گذشته با از بین رفتن برخی از مشاغلِ این زنجیره همچون دباغی پوست، کار تهیه مواد اولیه برای هنرمندان سخت شده است.
کوگانی افزود: در این راستا، تکمیل زنجیره ارزش چند رشته را در استان در دستورکار قرار داده ایم که چرم دوزی یکی از اولویتها است.
به گفته این مسئول، حدود ۱۰۰ کارگاه چرم دوزی هم در کرمانشاه وجود دارد که در زمینه تولید محصولات چرم فعالیت می کنند.
وی از افتتاح یک کارگاه چرم دوزی دیگر در کرمانشاه خبرداد و گفت: این کارگاه چرم دوزی روز گذشته(۲۹ آبان) با سرمایه گذاری حدود ۳.۵ میلیارد تومان زمینه اشتغال هشت نفر را فراهم کرده است.
معاون صنایع دستی استان یادآورشد: این کارگاه سالانه حدود هشت هزار قطعه مصنوعات چرمی تولید خواهد کرد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه