به گزارش ایسنا، پیمان صالحی در مراسم بزرگداشت روز ملی پژوهش در آموزش و پرورش، همزمان با آغاز هفته ملی پژوهش و فناوری، اظهار کرد: ۲۶ الی ۲۷ سال قبل رتبه جهانی ما در تولیدات علمی با ۸۵۱ تولید علمی، رتبه ۵۴ دنیا بود؛ اما در سال ۲۰۲۲ با بیش از ۷۸ هزار تولید علمی به رتبه ۱۵ جهان رسیده است.
وی ادامه داد: در خصوص تولیدات علمی روند افزایشی داشتیم و رتبه علمی ما از نظر سایت های بین المللی و در دو همایه بین المللی رتبه ۱۷ و ۱۵ است.
معاون پژوهشی وزیر علوم در خصوص آمارهای کشوری موجود درباره قراردادهای منعقد شده در ارتباط با صنعت و دانشگاه، توضیح داد: امسال دانشگاههای ما ۱۱ هزار و ۲۰۰ مورد عقد قرارداد با صنایع داشتند که مبلغ اینها حدود ۵۸۰۰ میلیارد تومان است. با توجه به مشکلات مالیاتی، امیدواریم با وجود قانون جهش تولید دانش بنیان، جهش ویژهای در این زمینه داشته باشیم.
به گفته صالحی در تمام استان ها پارک علم و فناوری و بعضا پارک تخصصی علمی و فناوری وجود دارد و دانشگاهای ما پارک علم و فناوری دارند.
وی تصریح کرد: سالها دنبال این بودیم نظام پیوستهای در حوزه پژوهش ایجاد کنیم تا هر کسی در ایران ایده قابل تجاری سازی دارد، این کار را انجام دهد. از این رو مراکز رشد واحدهای فناور را راه اندازی کردیم. هر کسی به این واحدها مراجعه کند آموزش میبینید و مشخص میشود ایده او قابلیت تجاری سازی دارد یا خیر.
معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان اینکه ۲۷۹ مرکز رشد واحد فناوری داریم، توضیح داد: در پارک علمی و فناوری ما ۱۱۴ هزار نفر مشغول به اشتغال هستند. زیست بوم فناوری ما پیوسته است و سعی کردیم پیوستگی را از آموزش و پرورش تا پارکهای علمی و فناوری ایجاد کنیم. بسیاری از کشورهای جهان هنوز وارد این امر نشده اند.
وی در بخش دیگر سخنان خود به بیان آمارهایی درباره هفته پژوهش سال جاری نیز پرداخت و افزود: ۱۱ تا ۱۷ آذر امسال هفته استانی پژوهش و فناوری بود و هفته ملی پژوهش از ۱۹ تا ۲۵ آذر برگزار میشود. تجلیل از دانش آموزان و معلمان برتر را هرساله در دستور کار داریم و امسال هفته پژوهش در استان ها با شکوه برگزار شد.
صالحی گفت: بیش از ۳۰۰ تور دانش آموزی برای بازدید از دانشگاهها، پژوهشگاه ها، پارکهای علمی و فناوری برگزار کردیم. شعار روز اول هفته ملی پژوهش که امروز است نیز “پژوهش و مدرسه و آینده سازان” انتخاب شده است.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه