افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
با فشار دکمه چرت زدن جانتان را نجات دهید
30 آذر 1402 - 11:14
شناسه : 53360

دانشمندان دریافتند که کسانی که در طول یک هفته عادی پرکار دچار کم‌خوابی شده بودند، اما سپس توانسته بودند در پایان هفته دو ساعت بیشتر بخوابند، ۶۳ درصد کمتر احتمال داشت که به حمله قلبی یا سکته مغزی دچار شوند

پ
پ

به گزارش افق کرمانشاه به نقل از ایندیپندنت فارسی، همه عاشق آنند که برای پنج دقیقه بیشتر ماندن زیر لحاف در صبح‌های یخبندان دسامبر، دکمه «چرت زدن» (Snooze) را بزنند.

اما دانشمندان دارند به این نتیجه می‌رسند که آن دقایق حیاتی، می‌تواند جان فرد را نیز نجات بدهد.

دانشمندان دانشگاه پزشکی نانجینگ در چین دریافتند که کسانی که در طول یک هفته عادی پرکار دچار کم‌خوابی شده بودند، اما سپس توانسته بودند در پایان هفته دو ساعت بیشتر بخوابند، ۶۳ درصد کمتر احتمال داشت که به حمله قلبی یا سکته مغزی دچار شوند.

این مطالعه چرخه خواب با پیگیری [شرایط] سه هزار و ۴۰۰ نفر، این را نیز نشان داد که در مقابل، کارکنانی که در طول هفته کاری کمتر از شبی شش ساعت می‌خوابیدند و آخر هفته‌ها چرت نمی‌زدند، بیشتر در معرض خطر [ابتلا به] بیماری‌های قلبی عروقی قرار داشتند.

این پژوهشگران گفتند: «خواب جبرانی آخر هفته با خطر اندک درد قفسه سینه، سکته مغزی و بیماری قلبی [نیز] مرتبط است – به‌ویژه در افرادی که در طول هفته کم‌خوابی دارند.»‌

«این پژوهش نشان داده است که خواب فقط برای استراحت فیزیولوژیکی نیست، بلکه بر سلامت قلبی عروقی نیز بسیار موثر است.»

دهه‌ها پژوهش نشان داده بود که چرت زدن می‌تواند اثرات منفی داشته باشد، چه روی خواب و چه روی توانایی مغز برای بیدار شدن، و پزشکان به جای آن خواب عمیق بی‌وقفه را توصیه می‌کنند.

مطالعه تازه‌ای که در نشریه پژوهش خواب منتشر شده است، میزان رواج چرت زدن و تاثیرهای این رفتار را بر خواب، خواب‌آلودگی، خلق‌وخو و توانایی‌های شناختی مغز ارزیابی کرده است.

پژوهشگران دریافتند افرادی که چرت می‌زنند، در قیاس با کسانی که اصلا چرت نمی‌زنند، به صورت میانگین نسبتا کمتر می‌خوابند و صبح‌ها خواب‌آلوده‌ترند.

اما این را نیز دریافتند که چرت زدن، روی ترشح کورتیزول، هورمون استرس، خلق‌وخو یا کیفیت خواب در طول شب، هیچ تاثیر منفی ندارد.

سایر مطالعه‌ها نیز نشان داده‌اند که یک یا دو ساعت بیشتر چرت زدن می‌تواند مانع چاقی و افسردگی شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷