افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
گامی مهم در جهت بهبودی روند درمان بیماران پارکینسون
17 مرداد 1400 - 23:44
شناسه : 6495

محققان سوئیسی در مطالعه اخیرشان نشان داده‌اند که بر خلاف مطالعات پیشین یک ناحیه خاص از مغز نه تنها راه رفتن افراد را کنترل می‌کند بلکه قادر به کنترل بسیاری از حرکات دیگر آنها نیز است.

پ
پ

به گزارش ایسنا و به نقل از آی او، شاید تاکنون این موضوع که “ناحیه حرکتی میان مغز”(mesencephalic motor region) حرکات پیچیده‌ای مانند تغییرات وضعیتی(postural changes) را کنترل و کار هماهنگی هر چهار اندام هنگام راه رفتن را بر عهده دارد، امری خاص تلقی نشده و چندان به آن توجه نمی‌شد و این در حالی است که تاکنون عملکرد نورون‌ها در این ناحیه از مغز هنوز به طور کامل درک نشده بود.

اما محققان سوئیسی در مطالعه اخیرشان توانستند نشان دهند که جمعیت‌های مختلفی از نورون‌ها در این ناحیه از مغز وجود دارند که علاوه بر راه رفتن، سایر حرکات مختلف بدن را نیز کنترل می‌کنند. به گفته پزشکان این یافته‌ها می‌تواند راه را برای بهبود درمان بیماری پارکینسون هموار کند.

در این مطالعه پروفسور “سیلویا آربر”(Silvia Arber) از دانشگاه بازل و گروه او به بررسی ناحیه حرکتی میان مغز بر روی موش‌‍‎ها پرداختند. پس از بررسی‌ها آربر موفق به یافتن جمعیتی از نورون‌ها شد که نه تنها راه رفتن بلکه طیف وسیعی از حرکات دیگر را نیز تنظیم می‌کنند. محققان بر اساس نتایج تحقیقات خود اظهار کردند که نقش اثبات شده پیشین این بخش کلیدی از مغز میانی باید مورد بازنگری قرار گیرد. چرا که پیشتر محققان در مطالعات مختلف اظهار کرده بودند که این بخش تنها راه رفتن افراد را کنترل می‌کند.

آربر با بررسی این ناحیه گفت: هنگامی که دریافتم بسیاری از سلول‌های عصبی‌ این ناحیه از مغز که اکثرا در مطالعات آن را با راه رفتن مرتبط دانسته‌اند، در حین راه رفتن به هیچ وجه فعال نمی‌شوند، شگفت آور بود.

دو گروه از نورون‌ها در حین راه رفتن فعال نیستند

دانشمندان در طول تحقیقات دو گروه از نورون‌ها را کشف کردند که یکی از آن گروه‌ها، محرک‌ها را به نخاع ارسال می‌کند و دیگری نیز در جهت مخالف به قسمت‌هایی از ناحیه‌ای از مغز به نام عقده‌های قاعده‌ای(Basal ganglia) متصل می‌شود. طی آزمایشات مشخص شد که نورون‌های متصل به نخاع هنگام ایستادن موش‌ها فعالیت خود را افزایش می‌دهند و از طرفی، وقتی حیوانات پاهای جلویی خود را حرکت می‌دهند، فعال می‌شوند. و این در حالی است که در حین راه رفتن فقط بخش کوچکی از این نورون‌ها فعال می‎شدند.

در ادامه محققان به بررسی و آزمایش بیشتر این دو جمعیت از نورون‌ها پرداختند و دریافتند آن گروه از نورون‌هایی که مستقیماً به نخاع متصل هستند هنگام کشش یا تغییر حالت بدن، فعالیت بیشتری دارند و گروه دیگر از نورون‌ها نیز  در تنظیم حرکات مختلف بدن نقش دارند.

به گفته محققان نتایج این مطالعه نه تنها به ارزیابی مجدد ایده قدیمی محققان در مورد نقش ناحیه حرکتی میان مغز منجر می‌شود بلکه همچنین می‌تواند به توسعه درمانی جدید برای گروهی از بیماران مبتلا به پارکینسون که به داروها پاسخ نمی‌دهند، منجر شود.

دانشمندان قصد دارند در مطالعات آینده بسیار دقیق به بررسی نقش ناحیه حرکتی میان مغز در انتخاب حرکات بپردازند.

یافته‌های این مطالعه در مجله “Cell”منتشر شد.

انتهای پیام

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷