اینبرین نوروالکترونیکس(INBRAIN Neuroelectronics)، یک شرکت متخصص در درمانهای رابط مغز و رایانه است که با موفقیت رابط قشر مغز خود را در یک بیمار انسانی کاشته است.
به نقل از آیای، این فناوری توانست تفاوت بین بافت مغز سالم و سرطانی را در سطح میکروسکوپی شناسایی کند. این جراحی در بیمارستان سلطنتی سالفورد در منچستر انجام شد.
اولین کاربرد رابط مغز و رایانه مبتنی بر گرافن، تاثیر متحول کننده فناوریهای عصبی مبتنی بر گرافن در پزشکی را نشان میدهد.
کارولینا آگیلار(Carolina Aguilar)، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران این استارتآپ میگوید: این نقطه عطف بالینی عصر جدیدی را برای فناوری رابط مغز و رایانه آغاز میکند و راه را برای پیشرفت در رمزگشایی عصبی و کاربرد آن به عنوان یک مداخله درمانی هموار میکند.
رابط مغز و رایانه مبتنی بر گرافن
این دستگاه بر پایه گرافن است، مادهای قابل توجه با خواص استثنایی. مواد مبتنی بر گرافن از یک لایه اتم کربن تشکیل شدهاند.
گرافن بسیار نازک و در عین حال فوق العاده قوی است. خواص الکتریکی و مکانیکی منحصربفرد آن با هم ترکیب میشوند و آن را برای رابطهای عصبی به گزینهای عالی تبدیل میکنند.
دکتر دیوید کوپ(David Coope)، جراح مغز و اعصاب که این عمل را انجام داد، میگوید: گرافن چگالی فوقالعاده بالایی برای حس کردن و تحریک فراهم میکند که برای انجام بُرِشهای با دقت بالا تومور و حفظ ظرفیتهای عملکردی بیمار مانند حرکت، زبان یا شناخت بسیار مهم است.
پس از آزمایش و توسعه گسترده، این شرکت آغاز آزمایشهای انسانی را در ژوئیه ۲۰۲۴ اعلام کرد. این آزمایش شامل هشت تا ۱۰ بیمار برای ارزیابی ایمنی گرافن در تماس مستقیم با مغز انسان میشود.
رابط مغز و رایانه میتواند برای درمان پارکینسون استفاده شود
این شرکت، گرافن، هوش مصنوعی(AI) و فناوری نیمههادی پیشرفته را برای ایجاد نوع جدیدی از درمان رابط مغز و رایانه ترکیب کرده است. این درمانها به گونهای طراحی شدهاند که در کمترین حالت تهاجمی باشند.
این دستگاه همچنین میتواند الگوهای خاصی را در فعالیت مغز شناسایی کند که به نشانگرهای زیستی معروف هستند و با شرایط عصبی مختلف مرتبط هستند. از این اطلاعات میتوان برای تشخیص و پایش بیماریها استفاده کرد.
این پلتفرم همچنین میتواند به طور دقیق مناطق خاصی از مغز، از جمله قشر و ساختارهای زیر قشری را برای «تعادل مجدد شبکه عصبی» تحریک کند.
این شرکت میگوید که این ایمپلنت مغزی میتواند به طور قابل توجهی برای افراد مبتلا به بیماری پارکینسون مفید باشد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه