افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 22 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35917 تعداد نوشته های امروز : 0×
باور قدیمی که سرماخوردگی را تشدید می‌کند
19 آذر 1403 - 12:01
شناسه : 69857

اولین راهکاری که به محض احساس گلو درد و سوزش گلو پیشنهاد می‌شود،غرغره آب و نمک است اما جالب است که بدانید، اخیرا این راهکار رد شده و حتی ممکن است سرماخوردگی را تشدید کند.

پ
پ

به گزارش افق کرمانشاه به نقل از افق کرمانشاه،دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک متخصص فیزیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، می‌گوید: معمولا روز اول و دوم سرماخوردگی، سرخی صورت و چشم، آبریزش و سوزش ته حلق، گرفتگی صدا، گلودرد همراه با سوزش و تب که همگی از علائم افزایش حرارت است تظاهر می‌کند. در این مواقع اغلب افراد چون با این علائم آشنایی ندارند شروع به درمان‌های گیاهی و غرغره کردن آب نمک می‌کنند. نمک، مزاج گرم دارد و در تماس با گلو که دچار سوزش و سرخی و التهاب است علایم را بدتر می‌کند.

گرمی‌جات و به ویژه خوردن سیر و پیاز که برخی برای درمان سرماخوردگی مفید می‌دانند به خصوص برای روزهای اول به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. استراحت کافی از قبیل دراز کشیدن و فعالیت بدنی کم برای کمک به کاهش دما و مقابله بدن با ویروس‌ها در روزهای اول بسیار مهم است. در چند روز اول، مصرف خنکی‌جاتی مانند آب‌لیمو و عسل به شرط نداشتن سرفه، لیمو شیرین، پرتقال، آب سیب، غرغره یا مصرف گیاهان خنک مانند گل پنیرک یا بنفشه جهت رفع التهاب و گلودرد و بخور سرد آب یا جوشانده تخم گشنیز و مصرف گیاهان با مزاج سرد در سوپ و آش توصیه می‌شود. چکاندن روغن بنفشه در بینی و مالیدن آن به سر و صورت جهت رفع بی‌خوابی و کاهش تب مفید است. عرقی‌جات سرد مثل عرق کاسنی، اسفناج، کاهو، پنیرک، بارهنگ، عناب و سپستان به صورت دم‌کرده یا پاشویه و بدن‌شویه و مصرف عرق بید در چند روز اول مناسب است. ماءالشعیر طبی هم در ۳-۲ روز اول برای التیام التهاب حلق و دهان و رفع عطش می‌تواند بسیار مفید باشد.

این تصور که گرمی‌ها برای کنترل و بهبود سرماخوردگی مفیدند، بیشتر برای سردمزاجان مناسب بوده و برای هر مزاجی توصیه نمی‌شود. گرم مزاجان باید در دوران سرماخوردگی از زیاده‌روی در مصرف گرمی‌ها اجتناب کرده و حتی درجاتی از خنکی‌جات استفاده کنند. مصرف دمنوش‌های گرم مانند آویشن، بابونه و نعنا یا بخور آن‌ها برای گرم مزاجانی که اغلب دچار تب، گلودرد ملتهب و سرخ، خارش چشم و گوش و حلق و بینی می‌شوند نه تنها علائم سرماخوردگی را بهتر نکرده و سبب پیشگیری نمی‌شود، بلکه می‌تواند با تحریک مخاطات گلو و حلق و ایجاد علائم آلرژی منجر به شدت یافتن علائم بیماری شود. پس این باور اشتباه که خوردن دمنوش‌های گرم یا حتی نوشیدنی‌هایی مانند عسل و آب‌لیمو باعث بهتر شدن علائم سرماخوردگی در افراد با هر مزاجی می‌شود درست نیست.

تدابیر روزهای آخر سرماخوردگی

معمولا از روز سوم و چهارم به بعد علایم سردی بروز می‌کند. تب و عطسه، کم و ترشحات، غلیظ و سفت می‌شوند. در این دوره مصرف گرمی‌جات توصیه می‌شود. مصرف دمنوش و بخور جوشانده بابونه، مرزنجوش، ناخنک و گاهی رازیانه از راه بینی و دهان و گوش، خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی دارند. در این دوره پیاده‌روی جهت کمک به کاهش سردی بدن و تقویت و گرمی بدن توصیه می‌شود. خوردنی‌هایی مانند آب عسل، نعنا، پونه و سایر دمنوش‌های گرم، غرغره آب نمک، بوئیدن گلاب و دهان‌شویه و بدن‌شویه با گلاب مفید است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

شـماره تمـاس 091-0041-0040
پسـت الـکترونیـکی info@ofoqkermanshah.ir
آدرس پسـتی کرمانشاه - کسری، مقابل مرکز خدمات سلامت شهری حاج مصظفی منصوبی، پلاک۵۷