به گزارش افق کرمانشاه به نقل از همشهری، جراحی بینی اصلاحی یا ثانویه یکی از پیچیدهترین عملهای زیبایی صورت به حساب میآید که در سراسر جهان هم انجام میشود. برای افرادی که قبلاً جراحی زیبایی بینی انجام دادهاند اما از نتیجه ناراضی هستند، جراحی بینی ثانویه اغلب به عنوان یک عمل ترمیمی به آنها پیشنهاد میشود.
در این مقاله قصد داریم تا به سوالات شما مثل اینکه عمل ترمیمی بینی چیست یا چه زمانی به رینوپلاستی مجدد نیاز داریم پاسخ دهیم. پس ادامه مطالب را به هیچ عنوان از دست ندهید.
عمل ترمیمی بینی چیست؟
بهتر است پیش از بررسی هر موضوعی، پاسخ به سوال عمل ترمیمی بینی چیست را ترتیب دهیم. رینوپلاستی ثانویه برای اصلاح نتایج نامطلوب بعد از اولین جراحی بینی استفاده میشود. فرض کنید قبلاً جراحی زیبایی بینی انجام دادهاید و از زیبایی آن یا نتایج تنفسی خود ناراضی هستید، در این صورت، احتمالاً بخواهید برای جراحی مجدد بینی آماده شوید.
در حالت ایدهآل، متخصصی که اولین جراحی را انجام داده، بهترین واجد شرایط برای عمل ترمیمی بینی شما است. اما تخصص و مهارت پزشک متخصص، بسیار مهمتر این موضوع محاسبه میشود.
رینوپلاستی اصلاحی تحت بیهوشی انجام میشود. در برخی موارد ممکن است چند ساعت یا یک شب اقامت در کلینیک یا بیمارستان، لازم باشد. به عنوان یک روش بسیار ظریف، جراحی بینی اصلاحی معمولاً بین دو و نیم تا سه و نیم ساعت طول میکشد.
پس از جراحی بینی ثانویه، فرد به حدود دو هفته استراحت نیاز دارد. همینطور مراجعان میتوانند انتظار تورم، کبودی و کلافگی داشته باشند. اما خبر خوب آن است که این موارد ظرف چند هفته کاهش مییابند. علاوهبر این، بیشتر افراد برای محافظت از بینی تغییر یافتهشان، حدأقل به یک هفته استفاده از آتل نیاز دارند.
چه زمانی به رینوپلاستی ثانویه نیاز داریم؟
حال که متوجه شدیم دقیقاً عمل ترمیمی بینی چیست بهتر است به باقی سوالات بپردازیم. اولاً باید بدانید که درخواست برای رینوپلاستی ثانویه نسبتاً غیرمعمول است؛ مخصوصاً اگر عمل اول توسط یک جراح معتبر انجام شده باشد. با این حال، مراجعان امکان دارد به دلایلی تمایل به عمل مجدد داشته باشند، مانند:
- مشکلات زیباییشناسی
- از بین نرفتن قوز بینی
- تغییر شکل بینی پس از عمل
- افتادگی نوک بینی
- انحراف یا عدم تقارن باقیمانده سوراخهای بینی
- نوک بینی افتاده
- ترشحات غیر معمول از بینی
- احتقان بینی (انسداد راههای تنفسی)
لطفاً توجه داشته باشید مراجعانی که عمدتاً مشکل تنفس یا ترشح از بینی دارند، باید نظر جراح گوش و حلق و بینی را برای رد سایر علل (مثلاً بیماری سینوسی) جویا شوند.
دلایل انجام جراحی ترمیمی بینی
شاید برایتان سوال پیش بیاید که دلایل عمل ترمیمی بینی چیست و پزشکان با چه دلایلی رینوپلاستی ثانویه را انجام میدهند؟ خب ما در این بخش به برخی از موارد اشاره میکنیم:
- اسکار یا جای زخم ترمیم نشده بینی
- انحراف تیغه بینی پس از جراحی
- قرینه نبودن سوراخهای بینی
- عوارض جراحی (مانند تنفس نامطلوب و ترشحات غیر طبیعی)
- عدم دریافت نتیجه دلبخواه
- نیاز به بهبود بیشتر بینی
تفاوتهای جراحی اولیه و ثانویه بینی
تفاوتهای جراحی اول و دوم بینی ممکن است زیاد باشند. ولی ما در این بخش بررسی میکنیم که سه حوزه تفاوت عمل اولیه و عمل ترمیمی بینی چیست. پس با ما همراه باشید.
- پیچیدگی
رینوپلاستی اولیه کمتر از عمل ترمیمی بینی پیچیده در نظر گرفته میشود. زیرا جراح با ساختار اصلی بینی کار میکند که توسط جراحیهای قبلی تغییر نکرده است. اما رینوپلاستی ثانویه به دلیل وجود بافت اسکار، آناتومی تغییر یافته و نیاز به اصلاح مسائل جراحی قبلی، اغلب پیچیدهتر از جراحی بینی اولیه به شمار میرود.
- تکنیکهای جراحی
در جراحی بینی اولیه، جراحان معمولاً یکی از دو تکنیک اصلی را به کار میگیرند: رینوپلاستی باز یا بسته. تکنیک رینوپلاستی باز شامل ایجاد یک برش در امتداد کلوملا (ستون بین دو سوراخ بینی) است. رینوپلاستی بسته شامل ایجاد برشهایی در سوراخهای بینی به شمار میرود که هیچ جای زخم خارجی قابل مشاهدهای باقی نمی گذارد. تکنیک دوم نسبت به رینوپلاستی باز کمتر تهاجمی بوده اما امکان دارد توانایی جراح را برای رسیدگی به برخی مسائل محدود کند.
اما تکنیکهای جراحی برای رینوپلاستی ثانویه بستگی به مسائل خاصی دارد. در بسیاری از موارد، رینوپلاستی ثانویه نیازمند استفاده از روشهای پیشرفته ترمیمی مانند پیوند غضروف برای بازیابی ساختار و عملکرد بینی است. البته در جراحی بینی ثانویه هم میتوان از هر دو تکنیک باز و بسته استفاده کرد. با این حال، نظر متخصص بسیار مهمتر به شمار میرود.
- نتایج بالقوه
نتایج جراحی بینی اولیه عموماً قابل پیشبینیتر از رینوپلاستی ثانویه است، زیرا جراح با ساختار بینی بدون تغییر کار میکند. نتیجه رینوپلاستی ثانویه به دلیل پیچیدگی عمل و چالشهای منحصر به فرد مربوط به جراحی ترمیمی کمتر پیشبینی میشود. پس اگر میخواهید عمل ترمیمی انجام دهید، مهم است که انتظارات واقعبینانه داشته باشید و بدانید که پزشک میتواند تغییرات قابلتوجهی ایجاد کند، اما دستیابی به هر آنچه که میخواهید، امکانپذیر نیست.
بهترین زمان برای انجام رینوپلاستی ثانویه
نظرات متفاوتی وجود دارد که واقعاً بهترین زمان برای عمل ترمیمی بینی چیست؟ اما معمولاً انتظار میرود پس از جراحی اولیه، چهار تا شش ماه صبر کنید. همچنین اگر قبلاً تحت عمل جراحی ثانویه قرار گرفته باشید، توصیه میشود بین هشت ماه تا یک سال برای رینوپلاستی سوم، منتظر بمانید. دلیل این انتظار، فراهم کردن زمان لازم برای جوش خوردن صحیح بافتهای استخوان و غضروف و بهبود کامل پوست و بافتهای نرم است.
تکنیکهای مورد استفاده در جراحی ترمیمی بینی
جراحیهای رینوپلاستی ترمیمی با توجه به جراحی قبلی و شرایطی که بیمار را آزار میدهد، میتواند به طور غیر قابلانکاری متفاوت باشد. گاهی اوقات ممکن است مراجع مشکلات بسیار جزئی داشته باشد و قرار دادن یک بافت غضروفی کوچک در زیر پوست کافی باشد.
بعضی وقتها نیز میتوان مشکل را با یک پیوند غضروف بر روی بال کوچک بینی یا خراش دادن کمی استخوان در پشت آن حل کرد. این جراحی ترمیمی بینی به طور متوسط نیمساعت طول میکشد.
اما گاهی اوقات نیاز به جراحی دقیقتری است. به عبارت دیگر، امکان دارد مراجع نیاز به تغییر شکل بینی و پیوند ساختاری داشته باشد. در این نوع، مدت زمان جراحی مجدد میتواند از از نیمساعت تا چهار ساعت متغیر باشد.
مراقبتهای قبل و بعد از عمل ترمیمی بینی
در این بخش مقاله میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که مراقبتهای قبل و بعد از عمل ترمیمی بینی چیست؟ مطالعه ادامه این مطالب، برای کسانی که میخواهند عمل جراحی بینی انجام دهند، ضروری است.
پرهیزهای قبل از عمل جراحی
از دو هفته قبل از جراحی جدداً مصرف سیگار، آسپرین، ایبوپروفن، نوافن، ناپروکسن، ناپروژنیک، الکل، ویتامین E، قرص سیر، جینکو، جینسینگ و ترب را ترک کنید.
مراقبتهای بعد از عمل جراحی
- آتل خارجی بینی را خشک نگه دارید و تا یک هفته از رفتن به حمام پرهیز کنید.
- به مدت یک هفته بینی خود را باد نکنید زیرا ممکن است باعث خونریزی شود.
- اگر نیاز به عطسه دارید، دهان خود را کاملاً باز و با دهان عطسه کنید.
- از اعمال فشار مانند بلند کردن اجسام سنگین، فشار بر روی توالت یا فعالیت بدنی خودداری کنید.
- خونریزی در طول دو هفته بعد طبیعی است. بنابراین میتوانید بانداژ را عوض کنید.
- نوک بینی و دو دندان جلویی شما ممکن است برای مدتی بیحس شوند. این طبیعی است و بهبود مییابد.
- تامپون داخل بینی را خودتان بیرون نکشید.
- سیگار نکشید زیرا باعث کاهش سرعت بهبود زخم میشود.
- در صورت نیاز از داروهای مسکن استفاده کنید.
- شکل بینی اغلب ماهها طول میکشد تا ثابت شود و تورم فروکش کند. نتیجه نهایی ممکن است شش تا دوازده ماه طول بکشد. لطفاً صبور باشید.
- به مدت دو ماه از شنا کردن خودداری کنید.
- تا جایی که میتوانید استراحت کنید. اگر بتوانید با استفاده از دو بالش با سر بالا بخوابید، بهتر است.
- سر خود را همیشه بالا نگه دارید و خم نشوید.
- برای کاهش کبودی و تورم اطراف چشمها و گونهها از کمپرس یخ استفاده کنید اما به بینی فشار وارد نشود.
- بینی خود را مالش ندهید.
- به مدت هشت هفته از آفتاب و ضربههای تصادفی به بینی خودداری کنید.
- از غذاهای تند و پر نمک، وعدههای غذایی بزرگ و الکل خودداری کنید زیرا باعث خونریزی و تورم بینی میشوند.
نکاتی که باید پیش از رینوپلاستی ثانویه بدانید
- در مورد روشهای جراحی بینی ترمیمی در شهر خود تحقیق کنید.
- یک جراح پلاستیک با تجربه و ماهر را انتخاب کنید.
- انتظارات واقعبینانه داشته باشید.
- دانش خود را در مورد جراحی افزایش دهید.
- در مورد آمادهسازی قبل از جراحی فعال باشید.
- ریسکهای عمل را ارزیابی کنید.
- در مورد مراقبتهای بعد از عمل کوشا باشید.
- نسبت به نتایج صبور باشید.
عوارض احتمالی عمل ترمیمی بینی
خطرات جراحی عمل ترمیمی بینی عبارتند از:
- انتخاب نادرست جراح
- تشخیص اشتباه مشکل
- عفونت
- ایجاد بافت اسکار
- عدم تقارن
- مشکلات تنفسی
- مشکلات زیباییشناسی
سوالات متداول
- آیا استفاده از پیوند در جراحیحای ترمیمی ضروری است؟
این بستگی به جراحیای که پزشک انتخاب میکند دارد. اگر بینی مراجع نیازمند به بازبینی یا لمس جزئی است، یا اگر غضروف سپتوم بیمار در جراحی لمس نشده یا خیلی کم لمس شده باشد، با پیوند غضروف تیغه، میتوان این مشکل را برطرف کرد.
- اگر باندپیچی خارجی در حال جدا شدن باشد چه کار کنم؟
گاهی اوقات اگر محیطتان گرم باشد و پوست شما عرق کند، باند آتل شما شل میشود. اما جای نگرانی نیست. میتوانید مقداری چسب را روی آتل اضافه کنید تا به چسباندن مجدد آن به پوست گونه شما کمک کند.
- از چه زمانی بعد از جراحی استفاده از شستشوی بینی با آب و نمک را شروع کنم؟
میتوانید بلافاصله بعد از برداشت تامپونها و آتل روی بینی اقدام به شستشوی بینی با سرنگ و آب و نمک کنید. برای این کار لازم است سرنگ را داخل سرم آب و نمک فرو کرده و بدون سوزن، آب را با فشار به یکی از سوراخهای بینی بریزید و سپس سرتان را پایین بگیرید تا خونابه خارج شود. مجدداً این کار را برای سوراخ دیگر انجام دهید. البته اگر از سینوواش استفاده میکنید، طرز استفاده آن روی جعبه نوشته شده است.
- تا چه زمانی بعد از عمل نمیتوانم عینک بزنم؟
اگر استخوانها به عنوان بخشی از جراحی بینی شما شکسته شده باشند، ممکن است ۳ تا ۴ هفته طول بکشد تا استفاده از عینک بیخطر باشد. اگر به استفاده از عینک نیازمند هستید، میتوانید از لنزهای طبی در این مدت استفاده کنید.
- آیا میتوانم بعد از عمل بینی به پهلو بخوابم؟
بعد از عمل بینی باید دائما در حالت نشسته با سر بالا قرار بگیرید تا استخوان بینی به طور کامل جوش بخورد و به زیبایی ترمیم شود. بنابراین خوابیدن به پهلو بعد از عمل بینی (حدأقل تا یک ماه) به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
- علت تغییر گونههایم بعد از عمل ترمیمی بینی چیست؟
بعد از عمل ترمیمی بینی به علت کوچکتر کردن غضروف یا توجه بیشتر شما به حالت کلی چهرهتان، ممکن است تصور شود گونههایتان به اصطلاح فرم گرفته یا تغییر یافتهاند. این در حالی است که در عین حمل جراحی ترمیمی بینی به استخوان گونه شما دست زده نمیشود.
ثبت دیدگاه