به گزارش افق کرمانشاه، بازارهای مالی در هفته دوم دی شاهد مسدود شدن درگاه پرداخت صرافیهای رمزارزی بودند و عرصه بر طرفداران تتر تنگتر شد. در این شرایط اختلاف تتر با دلار تهران منفی شد و حباب تتر در محدوده منفی ۵۷۶ تومان قرار گرفت.
این اقدام بانک مرکزی باعث شد رشد قیمت تتر در این هفته نسبت به سایر بازارها محدودتر شود و تتر رشد یک دهم درصدی را ثبت کند. البته تحلیلگران هشدار میدهند که چنین اقدامی در بلندمدت خروج پول از کشور و معامله در صرافی های غیرمجاز را افزایش میدهد.
بررسی قیمت اقلام ارز توسط اقتصادنیوز نشان میدهد که دلار رسمی در این هفته بیشترین رشد را داشته و دلار نیما رشد ۲.۱۹ درصدی را ثبت کرده است. رشد بیشتر دلار نمیت سبب شده تا اختلاف دلار آزاد و نیما در این هفته یک درصد نسبت به مدت مشابه هفته قبل کاهش پیدا کند و در محدوده ۱۸ درصدی قرار بگیرد.
با فرارسیدن تعطیلات سال نو و آغاز سال نوی میلادی برخی تحلیلگران معتقدند که تقاضای تجاری واردات فروکش کرد و همین مسئله به کاهش تقاضای ارز و کنترل بهتر قیمتها کمک کرده است. البته قطعی برق صنایع هم نگرانی را از کاهش نارسایی در سمت عرضه ارز به علت کاهش تولید و صادرات افزایش داده است.
بررسی اقتصادنیوز نشان میدهد که دلار تهران در ابتدای هفته مرز مقاومت در کانال دوم از کریدور هشتم را لمس کرد، اما در شکست و تثبیت بالای این مقاومت شکست خورد و عقبنشینی کرده است. حال در این شرایط کانال اول و دوم این کریدور، دو محدوده سرنوشتساز برای دلار است که معامله گران معتقدند شکست هرکدام از این سطوح دلار را در آن جهت به حرکت در می آورد. علی رغم عقبنشینی دلار از مرز یاد شده، دلار تهران بازدهی یک درصدی را در این هفته ثبت کرده است.
در بازار طلا و سکه در این هفته رشد قیمت محدودی نسبت به مدت مشابه هفته قبل ثبت شد. قیمت سکه امامی در این هفته رشد یک درصدی را داشت و حباب سکه امامی کف تازهای را در کانال ۱۲ درصدی ثبت کرد که کمترین سطح حباب سکه در سال جاری است و بازدهی آن با دلار برابر شد، اما با افزایش محدود حباب طلای آب شده، بازدهی طلا در محدوده ۱.۷۸ درصد قرار گرفت.
این هفته در بازار سرمایه اما اصلاح قیمتی ثبت شد. پیشروی بورس تهران در کانال دو میلیون و ۸۵۰ هزار واحد کوتاه بود و بازار سهام بلافاصله از ابتدای هفته جاری از محدوده فوق عقبنشینی کرد و به کانال دومیلیون و هفتصد هزار واحدی بازگشت و بازدهی منفی ۲.۱۴ درصدی برای شاخص کل ثبت شد.
با این حال، وضعیت بورس تهران بهتر از بازار ارز وطلا ارزیابی میشود. زیرا خروج پول حقیقی از سهام و حق تقدم در انتهای هفته به ورود پول تبدیل شده است و ارزش معاملات خرد در روز چهارشنبه در بالاترین سطح از ابتدای هفته قرار گرفت.
صندوقهای طلا نیز که به عنوان پارامتری برای بررسی احساسات معاملهگران بازار ارز و طلا هم شناخته میشود در تمامی روزهای هفته خروج پول حقیقی را ثبت کردهاند و ارزش معاملات صندوق های طلا در روز چهارشنبه نسبت به روز شنبه ۴۳ درصد کاهش پیدا کرده است.
تحلیلگران معتقدند مقاومت دو میلیون و ۸۵۰ هزار واحدی شرط برگشت روند صعودی به بازار سرمایه است. البته توجه به اخبار مثبتها انتظارات مثبت نسبت به بورس ادامه دارد.
اما درباره بازار ارز در شرایطی که این بازار رنج شده و تقاضای تجاری فروکش کرده است، اگر یک خبر به شکست حمایت ۸۰ هزار تومان منجر شود مرز حمایت در کانال هشتم از کریدور هفتم پیش روی دلار خواهد بود.
۲۲۳۲۲۵
ثبت دیدگاه