به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، این ماهواره که “لندست ۹” نام دارد قرار است سوار بر موشک “اطلس ۵” که ساخته ائتلاف پرتاب و راهاندازی(ULA) است از پایگاه فضایی وندنبرگ در ساعت ۲:۱۲ ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۲۱:۴۲ به وقت تهران) به فضا پرتاب شود.
“تیم دان”(Tim Dunn) مسئول پرتابهای ناسا در روز شنبه ۲۵ سپتامبر در نشست خبری به خبرنگاران گفت: فضاپیما، موشک اطلس۵ و تمامی تجهیزات آماده هستند. پرتاب این ماهواره ۳۰ دقیقه زمان خواهد برد.
علاوه بر “لندست ۹” چهار ماهواره کوچک(تاسواره) نیز به فضا پرتاب خواهند شد. دو مورد از این ماهوارهها به مطالعه بادهای خورشیدی و سیارات فراخورشیدی میپردازند و دو ماهوارهی دیگر ماموریتهای دیگری بر عهده دارند.
“لندست ۹” نهمین و پیشرفتهترین ماهوارهای است که طی برنامه لندست که پروژه مشترک ناسا و سازمان زمین شناسی آمریکا است به مطالعه زمین خواهد پرداخت. طی این پروژه حدودا ۵۰ ساله به طور مداوم از زمین تصویربرداری شده است. “لندست ۹” یک دوربین با وضوح بالا و حسگر حساس به امواج مادون قرمز با خود به فضا میبرد. این تجهیزات میتوانند از زمین در ۱۱ نوار طیفی تصویربرداری کنند. این ماهواره در فاصلهی ۷۰۵ کیلومتری از سطح زمین قرار خواهد گرفت.
“مایکل ایگان”(Michael Egan)، مدیر پروژه لندست ناسا میگوید: “لندست ۹” هر ۱۶ روز یک بار قادر به تصویربرداری از کل زمین خواهد بود. با ترکیب دادههای آن با ماهوارهی “لندست ۸” که در سال ۲۰۱۳ به فضا پرتاب شد و هنوز از آن استفاده میشود این دو ماهواره میتوانند هر هشت روز یکبار از کل زمین تصویربرداری کنند.
ماهوارههای لندست از سال ۱۹۷۲ تاکنون در حال مطالعه زمین هستند و این بررسی مداوم برای دنبال کردن تغییرات زمین در شرایطی که تغییرات آبوهوایی شدیدی از جمله طوفانهای بزرگ و آتشسوزی رخ میدهد، اهمیت زیادی دارد.
“توماس زوربوخن”(Thomas Zurbuchen)، مدیر ماموریتهای علمی ناسا در روز شنبه به خبرنگاران گفت: شرکت “نورثروپ گرامن”(Northrop Grumman) این ماهواره ۷۵۰ میلیون دلاری را برای ناسا ساخته است و ۹۰ میلیون دلار در بودجه اولیه نیز صرفهجویی کرده است.
ماهواره “لندست۹” قرار بود در ابتدا در روز ۱۶ سپتامبر به فضا برود اما پرتاب آن به دلیل کمبود نیتروژن مایع در پی همهگیری کووید-۱۹ به روز ۲۳ سپتامبر موکول شد. وزش شدید باد برای بار دوم این پرتاب را به تاخیر انداخت و آن را به ۲۷ سپتامبر موکول کرد.
این پرتاب برای جلوگیری از برخورد با ماهواره “Calypso/CloudSat” ناسا با یک دقیقه تاخیر پرتاب میشود و اگر شرایط بار دیگر برای پرتاب آن مناسب نباشد امکان پرتاب آن در روز سهشنبه نیز وجود دارد.
انتهای پیام
ثبت دیدگاه